Depremzedelere yardımların ulaştırılmasında Sultan Yüzbaşı da fariza alıyor

Adana’daki İncirlik 10. Tanker Esas Komutanlığında memur Yüzbaşı Padişah Şans, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’a ve sair bölgelere müzaheret malzemelerinin ulaştırılmasında fariza alıyor.

İncirlik Üssü’nde Maliye Idarehane Müdürü adına fariza işleyen Yüzbaşı Felek, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat’ta telefonla ulaşamayınca ailesinin yaşadığı Hatay’ın Etki ilçesine gitti.

Ailesinin tahliyesini sağlayan ve bölgedeki ihtiyaçları üstelik gözlemleyen Şans, İncirlik Üssü’ndeki görevine döndü. Henüz sonraları Şans, memleketine yardım malzemelerinin ulaştırılmasında fariza yaptı.

Şans, Türkiye’nin bir nice bölgesinden ve yurt dışından “çekicilik yardım koridoru”yla İncirlik Üssü’ne gönderilen malzemelerin depremden etkilenen illere sevkiyatında görevine devam ediyor.

Yüzbaşı Odalık Talih, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra çekicilik üssüne gelen yardımların bölgeye sevkiyatına yönelik başlanan çalışmalarda posta amirliği yaptığını söyledi.

İncirlik’teki tamam personelin çalışmalara canla başla katıldığını tamlayan Talih, şöyle bitmeme etti:

“Bu, vatan millet sevdasıyla yapılacak ayrımsız iş. Bu süreçte komutanlarımın, himmet arkadaşlarımın uyumayı, aşındırmak yemeyi birlikte unutarak çalıştıklarını gördüm. Burada seçme rütbede personel canla başla çalıştı. Kendilerine ve bu süreçte haddinden fazla okkalı katkıları olan kıymetli eşlerine şahsım ve milletimiz yerine çokça teşekkürname ediyorum. Ben bu bölgenin çocuğuyum, ayrımsız zamanda depremzedeyiz. Bu süreçte eş olmanın zorluğunu yaşamadım. daha çok gururunu yaşadım. Bölgede Türk eş subayına olan o bakışlar bir nice anlam anlatım ediyordu.”

“Beni gördüklerinde ihtiyaçlarını, dertlerini haddinden fazla elan rahat söyleyebildiler”

Nasip, doğup büyüdüğü Özgülük’ya yardım malzemesi götürdüğünde duyarlı anlar yaşadığını dile getirdi.

Askeri okulu kazandığında, cuma günü imamın “İlçemizden tıpkı kız çocuğumuz gelgel savaş okulunu kazandı” diye kız çocuklarının okutulmasıyla ilişik vaaz verdiğini anlatan Şans, “Yıllar sonraları okulumu bitirdim, mesleğimde atandım. İncirlik’te görev yapmaya başladım. Depremin arkası sıra, yaşadığım topraklara her an elimden geldiğince arkalama ulaştırmaya çalıştım. İnsanları dinleyerek buradaki yardımları koordine edebilme imkanı buldum.” dedi.

Memleketine gidip insanların neye ihtiyaç duyduklarını görmesinin, yardımların ulaştırılmasında zahmetsiz sağladığını kaydeden Felek, malzemeleri “bekçi atışı” konfirmasyon ettiklerini belirtti.

Afetzede kadınların durumunu çok daha dolgunca anlayabildiğini, onların de kendini daha rahat anlatım edebildiğini tamlayan Baht, “Türk kadınının, Türk subayının insanlara hangi büyüklüğünde çekinmezlik verdiğini orada gördüm. Beni gördüklerinde ihtiyaçlarını, dertlerini çokça henüz abat söyleyebildiler. Öyle olunca tığ da komutanlarımız sayesinde hep bu ihtiyaçları karşılayabildik. O anlamda haddinden fazla mutluyum.” diye konuştu.

Share: