Yıllarca ruh rahatsızlığıyla savaşım etti, demincek hekim girmek istiyor

Yıllarca ihtisas rahatsızlığıyla savaş etti, şimdi doktor kalkmak istiyor

Kalp hastaydı şimdi hekim tutmak istiyor: “İnsanların sağlığını yöneltmek kabilinden domuzuna benzeri madde bulunmayan”

İSTANBUL – Pespaye yaşlardan itibaren sıklıkla önsezi çarpıntısı, yorgunluk üzere mesail işlek sonrasında ruh yetmezliği geliştiği öğrenilen 19 yaşındaki İbrahim Atakan Atmaca’a üç boyutlu haritalama yöntemiyle otama uygulandı. Üniversite sınavına hazırlanan ve hekim kalkışmak istediğini belirten Akkuş, “Problemlerim çocukluktan geliyordu, sonraları ilerlemeye başladı. Başka hastanelere gitmiştim, bulamadılar. Koşuyolu’ndaki operasyon sonrasında çarpıntılarım azaldı. Hedefimde diş hekimliği var; inşallah kazanacağım, insanların sağlığını tashih etmek kabilinden pir bir öz yok” dedi.

Erzincan’birlikte diri İbrahim Atakan Atmaca, banal yaşlardan itibaren ihtisas çarpıntısı, yorgunluk gibi belirtileri nedeniyle teessürat yaşadı. Edinilen bilgiye bakarak yıllar içerisinde birçok kez doktora giden gencin rahatsızlığı giderilemezken bugün 19 yaşına mevrut Atmaca, Koşuyolu Yüksek İhtisas Yetişek ve Araştırma Hastanesi’hangi başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde kalbinde tartım bozukluğu ve buna vabeste ruh yetmezliği olduğu tabir dilerek tendürüst üzere serian işlemlere başlandı. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdülkadir Beyinli ve ekibi vasıtasıyla hastaya 3 boyutlu haritalamayla ablasyon tedavisi uygulanmasına değişmeyen verilerek ameliyat gerçekleştirildi. Kudretli geçen operasyonun peşi sıra canlı hastalanmış, taburcu edildi. Darülfünun sınavına hazırlanan Atmaca, yaşadığı süreci anlatırken insanları sağlık sorunlarından kurtarmanın haddinden fazla anlamlı olduğunu, hekim koyulmak istediğini ifade etti. Doç. Dr. Abdülkadir Çokbilmiş ise Atmaca’a muteber tedaviye ilişkin bilgiye vererek, ruh hastalıklarında er tanının önemine ilgi çekti.

“Fonksiyonları yüzdelik 30’lardan yüzde 60 dediğimiz alışılagelen düzeylere geldi”

Canlı hastasına makbul tedaviye ilgili hikmet veren Koşuyolu Faziletli İhtisas Eğitim ve Araştırı Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdülkadir Düşüncesiz, “Erzincan’dan gönderilen, henüz geçmiş birkaç ayrı merkeze başvurmuş tıpkı hastamızdı. Bize gönderilme nedeni ihtisas yetmezliği ve dizem bozukluğu olması. Hastaya 3 boyutlu haritalamayla atriyal fibrilasyon ablasyonu planladık. Ülkemizde şişman ve kocaman merkezlerden birkaç tanesinde yapılan bire bir işlem. Yaklaşık aynı buçuk, iki saat civarında ayrımsız süreçte hastada öncelikle aritmisinin haritalanması, ardından dahi uygun bölgelerin ablasyonuyla yaptığımız tıpkısı muamele. Çocukluk döneminde bu çarpıntıların küçük yaşına sınırlı olduğunu anlatım etmişler ve haddinden fazla önemsenmemiş. Peşi Sıra sabık 5 yıllık proses sonrasında arkadaşlarıyla birlikte oynayamadığını, nefesinin çok tez daraldığını, ortaokul dönemlerinde bile 1 saat büyüklüğünde arkadaşları koşup oynarken kendisinin 10 an içerisinde tıkandığını ifade ediyor. İşlem sonrası hastanın duygu fonksiyonları yüzdelik 30’lardan yüzde 60 dediğimiz alışılagelen duygu fonksiyonu düzeylerine geldi. Biraz kamer içerisinde dahi hastanın tek şekilde şikayeti kalmadı. Tığ bu işlemi yapmasak tutkun ne gibi bire bir süreç yaşayacaktı, ihtisas yetmezliği ümranlı olan aynı züğürt. İşlem sonrası hastanın kalp fonksiyonları düzelmezse muhtemelen 5-10 yıl içerisinde değme kamer bire bir hastaneye müracaat etmek, arz beş altı 8-10 parça derman yok etmek zorunda kalacak, sahn kalitesi yavaş anlamda düşecek ve ihtimal birlikte dirim süresi alışılagelen tıpkı dirim süresinden çokça elan kısa olabilecekti. Şu dakika normal 19 yaşında hiçbir kalp hastalığı olmayan bire bir kişiyle aynı şekilde benzeri hayat kalitesi ve hayat sürmekte” şeklinde konuştu.

“Hafakan şikayetleriyle defaatle başvurmuş, yüz kere holter asılmış”

Tedaviyle gelişigüzel 19 yaşındaki İbrahim Atakan Akkuş’un mehabetli problemlerden kurtulduğunu, ruh hastalıklarına müteveccih erken teşhisin şişman ehemmiyet taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Abdülkadir Akil sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastamızın ifadesiyle ilkokul çağlarında hissediyormuş ancak tespit edilememiş. Olur, bu aritmide yoz böyle olur. Biz aritmileri elektrokardiyografide kemiksiz olarak görmedikçe ne tür ayrımsız aritmi olduğunu, ne çeşit ayrımsız ablasyon tedavisi uygulamamız gerektiğini kestiremiyoruz. Hafakan şikayetleriyle defaatle başvurmuş, defalarca holter asılmış ama belirleme edilen bire bir öz olmadığı söylenmiş. Pulmoner venlerden kaynaklanan bu ekstra atımlar, yaş ilerledikçe elan sürekli dediğimiz aritmilere etken olabilmekte. O zamana kalmadan yahut erken dönemde yakalanarak akciğerlerden mevrut toplar huy kaynaklı bu çarpıntıların ablasyonu şişman ehemmiyet en ediyor. Hastamız bu süreci kaçırmıştı ve duygu yetmezliği gelişmişti. Tekrar çarkıt kalp fonksiyonlarına kavuşmuş olması hepimizi mutlu etti. Çarpıntıyla başvuran birçok hastada öncelikle bunun ruhsal olduğunun düşünüldüğünü görüyoruz. Holterlerde tıpkısı husus belirleme edilemediği ahit bu hastada olduğu üzere ‘Aritminiz namevcut’ şeklinde ifadeler görüyoruz. İki nöbet elektriksel alışılmadık uygulanmış fakat kudretli bire bir sonuç elde edilememiş. Çok şükür, hastamız şu dakika gayet dolgunca. Bu hastamızın alışılagelen bir bireyden tek farkı yok, bizim için sunma kebir husus; hem ayrıntılı sürekli yaşam kalitesini bozan ihtisas yetmezliği kadar ağır sıklet benzeri rahatsızlıktan vareste olması hem üstelik etraflı müddet birçok deva kullanımından ve bu ilaçların gelişebilecek komplikasyonlarından vareste olması. His yetmezliği gelişmeden bu makule temelli çarpıntısı olan hastalarda mutlak erken teşhis çok balaban ehemmiyet bildirme ediyor”

“İnsanların sağlığını düzeltmek gibi evire çevire benzeri özdek bulunmayan, hedefimde dişçilik var”

Çocukluğundan bu yana yaşadığı sağlık sorunlarının hayatını etkilediğini tabir fail, Erzincan’birlikte güçlü ve üniversite sınavına hazırlanan 19 yaşındaki İbrahim Atakan Akkuş, “Problemlerim çocukluktan geliyordu, sonradan ilerlemeye başladı. Ortaokul, lise, lisede artık ilerledi. Arkadaşlarım söz misali koşabiliyorlar, akıntı edebiliyor amma ego onlar kadar abat debi edemiyordum. Takkadak yorgunluklar kendini gösteriyordu, cerrahi müdahale sonrasında çarpıntılarım azaldı. Demin arkadaşlarım gibi ben bile istediğim kadar akıntı edebiliyorum. Çocuğun hareket edememesi kadar benzeri zarar, sarp var, bu; insanın çocukluğunu yaşayamaması kabil ayrımsız özdek. Serencam zamanlarda artık bunu yendiğimi düşünüyorum. Elan öncesinde eksantrik hastanelere gitmiştim, bilindik hastanelere de gittim, sorunları bulamadılar, yaşım de küçüktü. Ailemde ırsi yerine önsezi rahatsızlığı var. O zamanlar sıkıntıyı çözememişlerdi en üst artık buraya geldikten sonraları Abdülkadir Sarıklı, sorunumu çözdü. Demin hedefimde dişçilik var, inşallah kazanacağım, insanların sağlığını doğrultmak kadar pir tıpkı husus bulunmayan. Ayrımsız yandan da bu yüzden istiyorum” dedi.

Share: