Gaziantep olgun! Şahinbey’de öğrencilere ödemeler başladı

Şahinbey Belediye Reisi Mehmet Tahmazoğlu, Mesleki Yetişek Merkezleri’nde eğitim bilimi gören 8 bin 207 öğrenci ve ailelileri ile ayrımsız araya gelerek nakdi bindi kartlarını dağıttı.

Mesleksel Terbiye Merkezleri’nde eğitim bilimi gören 8 bin 207 öğrenciye Şahinbey Belediyesi yoluyla verilecek olan aylık 500 TL’lik desteğin Temmuz ve Ağustos aylarının ücretleri hesaplarına yatırıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kurultay ve Laf Merkezinde Mesleksel Terbiye Merkezleri’nde yetişek gören öğrenciler ve aileleri ile bire bir araya gelerek hesaplarına yatırılan nakdi destekleri kullanabilmeleri amacıyla kartlarını dağıttı.

“Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanındayız”

Mesleki eğitimin çok mehabetli olduğunu tabir fail Şahinbey Şehremini Mehmet Tahmazoğlu “Şahinbey Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı birlikte bu yönde. Mesleksel Eğitimin desteklenmesi haddinden fazla kocaman. Cumhurbaşkanımızın 1 milyon mesleki terbiye almış genci gelişim hayatına kazandırma projesi çerçevesinde ortaokuldan bilahare mesleki eğitime bitmeme fail öğrencilerimiz bir zamanda lise diplomasına dahi ehil olacaklar. Haftada aynı periyot okula gidecek olan öğrencilerimiz artan günlerinde ise ustaya her an meslek öğrenecekler. İlk üç yıl hükümetimiz mesleksel eğitime devam fail öğrencilerimiz için rastgele ay bin 650 TL destek sağlayıp, antrparantez esenlik sigortası bile yapacak. Biz dahi Şahinbey Belediyesi olarak bu projeyi özden destekliyoruz. Zira gençlerimizin aynı kısmı liseyi bitirdikten sonra işe bağışlamak istediğinde elinde bire bir mesleği de olmuyor. Mesleği olmayınca dahi iş bulamıyor ve kendisi bile ailesi bile sıkıntıya giriyor. Ustalara baktığımızda da onlarda kalifiye öge bulamamaktan şikayetçiler. Bu proje bu iki talebi aykırı olarak tamamlıyor. Şahinbey Belediyesi yerine Türkiye’üstelik bir ilki başardık ve Milli Terbiye Bakanımız ile gelişigüzel tören düzeni imzalayarak çocuklarını Mesleki Eğitime gönderen ailelerin namına hükümetimizin verdiğine ilaveten 500 TL destek verelim dedik ve geçkin itibariyle ailelerin hesaplarına bu paralar yattı. Milli Terbiye Bakanımızla protokolü Temmuz ayında yaptığımız için hesaplara Orak Ayı ve Ağustos ayının ücretleri yatırıldı. 12 ay boyunca dahi bu desteğimiz artarak bitmeme edecek. Sizlere helali ömre bedel olsun” dedi.

“Komutan Mehmet Tahmazoğlu temas ant yanımızda oldu”

Şahinbey İlçe Milli Terbiye Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey Belediyesi’nin eğitime seçme devir destek olduğunu belirterek “Mesleki Terbiye Projesinin hayata geçirildiği günde öğrencilerimizle ve aileleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu eğitimin her safhasında bizlere destek oluyor. Esas sınıfı ve İlkokul çocuklarına pentür setleri, LGS ve TYT sınavına hazırlanan öğrencilerimize terbiye setleri ve spor ayakkabısı armağan ediyor. Başarıyı heveslendirme için 6 takdir getiren öğrenciye derrace bağış ediyor. Ayrıca 52 bin tablet dağıtarak Türkiye’nin bildirme aşkın tablet dağıtan kaza belediyesi olmasını de unutmamamız gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ile alay malay imzalanan Mesleki Eğitime giden öğrencilerimize verilen bindi bu dolaşma hayata geçiyor. Şahinbey’deki mektepli sayısı ve Mesleki Yetişek deki mektepli sayısı Türkiye’deki bir nice ilin öğrenci sayısından çok bu anlamda eğitime değme zaman destek olan ve bizleri yalnız bırakmayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürname ediyorum” şeklinde konuştu.

“İşimize daha aşkın sarılmamızı sağlıyor”

Şahinbey Belediyesi’nin verdiği nakdi destekten kontekst oldukça kıvançlı olan öğrenciler, “Yaptığı etkinliklerle Şahinbey Şehremaneti Başkanımız bizlere değme ahit destek oluyor. Mesleksel Eğitime her an hem patika öğrenirken, hem dahi servet kazanıyoruz. Şahinbey Uray Başkanımıza verdiği nakdi destek üzere çok teşekkürname ediyoruz. Sunulan bu destekler işimize henüz fazla sarılmamızı sağlıyor” diyerek konuştular. – GAZİANTEP

Share: