Prof. Dr. Çil: 1 saatlik işlemle ellerdeki yaşlılık izlerini silmek cins

Kök hücre tedavilerinin ellerdeki buğulanmış görüntünün giderilmesi ve henüz çalışkan bire bir deri görünümü kazandırılmasında canlı bire bir estetik işlemi olduğunu belirten Plastik Rekonstrüktif ve Beğenilen Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, “İşlem lokal yahut sedasyon anestezisi altında kısaca 45 an-1 saatlik süre içerinde gerçekleştirilir. Alınan yağ dokusu hazırlanılarak töz hücrelerden varlıklı benzeri yağ hücresi topluluğu el bölgesine aktarılmaktadır. Hazırlanan hakikat hücreden zengin yağ dokusu, haddinden fazla teferruatlı kanüller sebebiyle el sırtı bölgesine verilmektedir. Bu sayede kişinin ahali bölgesinde geçirilmiş olan el işi ilişkin kirli kalmamaktadır” dedi.

Geçen yılların eksiksiz üzeri bölgelerinde olduğu gibi ahali bölgesinde birlikte yaşlanmaya amil olduğunu ifade eden İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, ellerde yıllar içerisinde kırışıklıkların arttığını, elin özellikle durgun olan dal bölgesinde ihtiyarlama belirtilerinin daha fazla özen çektiğini söyledi.

Elde alçak kesilerin izlerinin muhtemelen olması nedeniyle degaje cerrahi tercih edilmediğini, bunun yerine dolgu materyalleri kullanıldığını belirten Prof. Dr. Çil, umum estetiğinde meri yöntemler için açıkmalarda bulundu.

30’LU YAŞLARDAN İTİBAREN ELLERİMİZ YAŞLANIYOR

Ellerimizin değişik gövde bölgelerimizde olduğu gibi 30’lu yaşlardan sonradan vazıh şekilde yaşlanmaya başladığını dile getiren Prof. Dr. Çil, “Gün ışınlarına ve aut ortamdaki kimyasal özellik ve etkenlere aşkın maruz kalma yaşlanmayı etkiler. Örtüsüz havada elini haddinden fazla fazla yok etmek zorunda mütezayit kişilerde halk cildinde meydana mevrut güçsüzlük belirtileri elan aşkın ilgi çekmektedir” diyerek konuştu.

KİMYASAL MADDELERE HADDINDEN FAZLA FAZLA IRTIBAT EDİLMEMELİ

Ellerdeki kırışıklıkları tetikleyen faktörlere değinen Prof. Dr. Çil, “Iz nedeniyle elini haddinden fazla çok başlamak zorunda mütezayit, elinin çok çok kimyasal maddelere irtibat etmesi gereken işlerde artan kişilerde eldeki ihtiyarlama belirtileri henüz fazla olabilmektedir. Münhal havada tarih ışınlarına çok maruz mütezayit kadınların elleri elan çabuk yaşlılık belirtileri ortaya çıkabilmektedir” dedi.

SOĞUĞUN VE SICAĞIN ETKİLERİNE DİKKAT

Soğuğun ve sıcağın duygusal üzerindeki etkilerinden bahseden Prof. Dr. Çil, “Sivri itici yahut çılgın ısıdam ortamlarda etkin ve işi gereği ötede ısıdam ve antipatik havaya çok maruz kalan ellerde güçsüzlük belirtileri elan erken başlayıp, artık yaşlanmaya neden türlü. El beğenilen işlemleri, ellerdeki yaşlanmanın belirtilerinin ortaya çıkmasından sonraki dönemlerde, yapılacak işleme bakarak 40’lı yaşlardan sonraları yapılabilir” ifadelerini kullandı.

DOLGU MATERYALLERİ KULLANILIYOR

El bölgesi cildindeki gün ışınlarına sınırlı oluşan lekelenmelerde lazer ışınlarından yararlanıldığını belirten Prof. Dr. Çil, şu bilgileri paylaştı:

“Fakat büzüşük ve oluşan hacim azalması dolayısıyla meydana gelen deformasyonlar ayrımlı otama seçenekleri arayışına bozukluk olmaktadır. Umum sırtı bölgesine yapılacak olan ten kesilerinin izleri belli olacağından kategorik cerrahi işlemleri yeğleme edilmemektedir. Oluşan doku eksikliği yüz bölgesine uygulandığı kadar dolgu materyalleri kullanılarak nesiç eksiklikleri giderilmeye çalışılmaktadır.”

YAĞ TRANSFERİ SERENCAM YILLARDA POPÜLERLEŞTİ

Umum bölgesinde taze görünüm çıkarmak amacıyla diğer ayrımsız tedavi yönteminin da kendi yağ dokusundan hazırlanan yağ hücrelerinin ahali bölgesine aktarılması olduğunu belirten Prof. Dr. Çil, “Yağ transferi kül cisim bölgelerindeki eksiklikleri soldurmak amacıyla sonuç yıllarda en popüler olan yöntemdir. Bu sayede yağ dokusu süresince mevcut kök hücreden varlıklı yağ hücreleri, el bölgesindeki doku eksikliğini gidermekte, halk sırtı kap bölgesinin daha etken ve elan genç ayrımsız görünüme kavuşmasına havari olabilmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

İŞLEM 1 SAAT İÇİNDE TAMAMLANIYOR

Halk bölgesine aktarılacak yağ hücrelerinin, karın, meni yahut basen bölgesinden dernekevi duyum yitimi altında alınabildiğine dikkat çeken Pro. Dr. Çil, şunları kaydetti:

“İşlem dernekevi yahut sedasyon anestezisi altında tahminî 45 an-1 saatlik süre içerinde gerçekleştirilebilmektedir. Alınan yağ dokusu hazırlanılarak kaynak hücrelerden ensesi kalın bir yağ hücresi topluluğu halk bölgesine aktarılmaktadır. Hazırlanan kök hücreden ensesi kalın yağ dokusu, çokça tafsilatlı kanüller sebebiyle halk sırtı bölgesine verilmektedir. Bu sayede kişinin el bölgesinde geçirilmiş olan işleme ilişik yapışkan kalmamaktadır. Ellerimiz arz haddinden fazla görünen bölgelerinizden biri olması dolayısıyla yapılan prosedür kişilerin ahali bölgesi görünümüne iri fayda sağlayabilmektedir.”

SEANSLAR 1-2 YIL ARAYLA TEKRARLANABİLİR

Tedavinin ne büyüklüğünde süre devam edeceğini anlatan Prof. Dr. Çil, “Halk bölgesine yapılacak cins hücre tedavisi kişinin işlemden kâr görmesi ve tedavinin etkinliğinin artırılması istendiğinde 2-3 gösterim yapılabilir. Seanslar kişinin ellerindeki yaşlanma derecesine göre 1-2 sene arayla tekrarlanabilir” diye sözlerini sonlandırdı.

Share: