KIRKLARELİ – Dezavantajlı torunlar, spor yaparak cürüm ve yanlışlık ortamından korunuyor

Kırklareli’nde çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan dezavantajlı çocuklar, cürüm ve cürüm ortamından halter kursuyla korunuyor.

Kırklareli Güven Müdürlüğü Cemiyet Destekli Polislik Şubesince, Bala ve Çoluk Çocuk Toplumsal Dulda ve Destek Programı (ÇOGEP) “Mutlu Kentin Umutları” Projesi kapsamında, Deneyimsizlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde, dezavantajlı çocuklara yönelik halter kursu açıldı.

Projeye dahil edilen 25 ortaokul ve ortaöğretim öğrencisi, Ayşenur Taşbakan Spor Salonu’nda her çevrim polis ekipleri nezaretinde antrenman yapıyor.

Bir yandan ayrıntılar spora teşvik edilirken, sair yandan üstelik dosdoğru ve suçtan ırak bireylerin yetişmesi sağlanıyor.

Kırklareli Inanma Müdürlüğü Topluluk Destekli Polislik Bölüm Komiseri Öznur İzidoğru, AA muhabirine, sakıncasız yaşamın oluşması üzere toplumla iç içe proaktif benzeri tatlılıkla görev yaptıklarını söyledi.

Bütün faaliyetlerin merkezinde koca olduğunu anlatım eden İzidoğru, gerçekleştirdikleri ameliyat ile bireylerin gönüllü katılımlarını sağlayıp, toplumun fertlerinin tıpkısı yanında namına değiş süreçlerini, gelişimlerini izleme ettiklerini kaydetti.

ÇOGEP Programı kapsamında Mutlu Kentin Umutları Projesi hazırladıklarını dile getiren İzidoğru, “Bu proje içerisinde mütenevvi cerrahi müdahale yer alıyor. Bunlardan genişlik önemlisi, zahir bizim sunu ehemmiyet verdiğimiz sportif faaliyetlerden Cahillik Spor devlet Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz halter kursu.” dedi.

Halter kursuna Tevfik Fikret Ortaokulundan 14 öğrenci ile başladıklarını nâkil İzidoğru, şöyle bitmeme etti:

“Halter kursuyla çocukların fiziki ve zihnî gelişimlerini seçmek, onları spora yönlendirerek bulundukları ters koşullardan, içtimai çevrenin onlara sunduğu cürüm ve suç ortamlarından uzak kalmalarını sağlamak ve günümüzde aktüel benzeri dava olan uygulayım bilimi bağımlılığına alın bile onları uzaklaştırmayı amaçlıyoruz.

Sporla gençler belirli bire bir yerlere geliyor ve dimdik bireyler kendisine yetişiyorlar. Halter sporunun makul tıpkısı saat ve belli başlı tıpkısı düzende yapılması gerekiyor. Bu yüzden bile kollar bu düzene uydukları ahit bunu edimsel hayatlarına de yansıtıyorlar ve hayatlarında bile haddizatında eğlenceli bir yaşama geçiyorlar. Bu yüzden biz birlikte polis namına onların yanındayız sabah akşam. Onları herhangi bir anlamda geliştirmeye çalıyoruz ve faaliyetlerimize birlikte bitmeme ediyoruz.”

“Naim Süleymanoğlu kesilmek istiyorum”

Kursa katılan 14 yaşındaki Aytaç Girencis, spor etme hayalini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hayallerinin peşinde koştuğunu rapor eden Girencis, halter yarışmalarına karışmak istediğini anlattı.

Ailesinin de spor üzerine namına çokça bindi olduğunu belirten Girencis, “Evde ailem kursta polis abilerimiz bize çokça destek veriyor. Burada antrenmanlarımızı yapıyoruz. Eve gittiğimde birlikte çok çalışıyorum. Halteri çokça sevdim. Naim Süleymanoğlu gibi olmak istiyorum.” diye konuştu.

“Spor yardımıyla haddinden fazla kararlı oldum”

Lise öğrencisi 15 yaşındaki Sevginur Merhale, halter sporuyla kursta tanıştığını belirtti.

Kursa katıldıktan sonraları haltere bağlam duyduğunu vurgulayan Sekmen, “Buraya geldikten bilahare kendimi buraya ilgilendiren hissettim. Buradan çıkınca kendimi haddinden fazla enerjik hissediyorum. Ben henüz geçmiş azimli değildim, bu spor sebebiyle çokça kararlı oldum. Say disiplinine uyuyorum, saati saatine geliyorum.” dedi.

12 yaşındaki Mercan Balığı Kaba de polislerle gelişigüzel spor yaparken kendini güvende hissettiğini, çok çalışarak kendini yükseltmek istediğini vurguladı.

Share: