İzmir yerli haberi… Gaziemir Belediyesi’nden Gözyaşı Almış İlçe Sakinlerine Özel Hizmetler

Gaziemir Belediyesi, Sarnıç Cemiyet Merkezi, Ağababa Evi Mıhlı Yaş Kabul Etme Merkezi ile Alzheimer-Demans Meşveret ve Tesanüt Merkezi’nde verdiği hizmetlerle gözyaşı almış ilçe sakinlerinin mıhlı ve rahat bir yaşam sürmeleri üzere destek sağlıyor.

İlçede zihayat vatandaşların bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan faal olmasını nail olmak için sağlık hizmetleri veren Gaziemir Belediyesi, yaş almış yurttaşlara da özel hizmetler veriyor. Şehremaneti, Dede Evi Metin Gözyaşı Kabul Etme Merkezi’nde 60 yaş üstü yurttaşlara, Alzheimer-Demans Meşveret ve Tesanüt Merkezi’nde dahi alzheimer-demans hastaları ile onların ailelerine bakım sunuyor.

Belediye, yurttaşlara çokça cepheli bakım arz etmek üzere hayat geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezi’nde birlikte gözyaşı almış bireylere hususi hizmetler veriyor. Sarnıç Cemiyet Merkezi’nde sunulan hizmetlerle yaşlılar hem sosyalleşiyor hem de uzmanlardan bindi alıyor. Merkezde görev işleyen psikologlar ve içtimai hizmet uzmanları yaş almış efrat amacıyla özel programlar hazırlıyor. Yaş almış bireylere ruh bilimsel destek dahi sunulan merkezde, onların sosyalleşmeleri için takım çalışmaları, atölyeler, eğitimler ve seminerler düzenleniyor.

Dede Evi’nde bile yaş almış vatandaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçilerek, evlerinden çıkıp sosyalleşmelerine olanak tanınıyor. Spor odası, katalog, tatil odası ve çeşitli aktiflik alanlarının bulunduğu Ata Evi’nde yaş almış vatandaşların fiziki, sosyolojik ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanıyor. Merkezde vatandaşların kognitif gelişimlerini, kapasitelerini korumalarını ve bereketli mesafelik geçirmelerini bulmak üzere sudoku, lafız oyunu, masa oyunları, spor, hikâye atölyesi ve dostane kabilinden etkinlikler düzenleniyor. Tıpkı psikoloğun bile fariza yaptığı merkezde, üyelere ahenktar yerine demans ve kriz testleri uygulanarak kognitif ve psikolojik durumları takip ediliyor.

Gaziemir Belediyesi’nin afiyet hizmetlerinin yürütüldüğü Afiyet Köyü’nde hizmet veren Alzhemier Demans Konuşma ve El Birliği Merkezi’nde ise 1. ve 2. aşama alzheimer ve demans hastalarına hizmet veriliyor. Merkezde alzheimer ve demans hastalarının zihinsel ve fiziki kapasitelerini koruyabilmek amacıyla aktiviteler yapılıyor. Gaziemir’birlikte eğleşme fail, günlük aktivitelerini ve ihtiyaçlarını hesabına getirebilen, geçici hastalığı sıfır 1. ve 2. derece alzheimer ve demans tanısı konmuş hastalar, merkezden gözyaşı sınırlaması olmaksızın yararlanabiliyor. Alzhemier Demans Meşveret ve Dayanışma Merkezi’ne üye olan yurttaşlar sabahları hususi araçla ve esenlik çalışanı kontrolünde evlerinden alınıyor, merkezdeki aktivitelerin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

Hasta yakınlarına da bu süreçte hastanın bakımı ile ilgilendiren sorunlarında ve kendilerinin yaşayabileceği içtimai evet de ruhsal sorunlarda danışmanlık ve bindi hizmeti sunuluyor.

Share: