Depremzedelerin yakacak odun ihtiyacını bastırmak için Gümüşhane halkı seferber oldu

Depremzedelerin yakıt odun ihtiyacını bloke etmek için Gümüşhane halkı seferber oldu

GÜMÜŞHANE – Kahramanmaraş ve civarındaki 10 ili etkileyen depremin arkası sıra depremzedelerin bağlanmak amacıyla yakacak odun ihtiyacını karşılamak talip Gümüşhane’nin Torul ilçesinde yaşayan vatandaşlar odun kırarak zelzele bölgelerine gönderdi.

Kahramanmaraş ve civarındaki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde istirdat çalışmaları sürüyor. Türkiye’nin her bölgesinden yer sarsıntısı bölgesine yardımlar gönderilirken Gümüşhane’nin Torul ilçesinde zihayat vatandaşlar bölgedeki yakıt odun ihtiyacını dercetmek için seferber oldu. Gümüşhane Valiliği, Torul Kaymakamlığı ve Torul Belediyesi koordinesinde vatandaşlar ilçe alım satım alanında toplanarak hazırladıkları odunları yer sarsıntısı bölgelerine gönderdi. İlçe halkının sabahın er saatlerinden itibaren cansiparane çalıştıklarını belirten Torul Belediye Başkanı Dünya Tekâmül Özdemir 7 kamyonun gönderime hazır kuzuluk getirildiğini ve çalışmaların süreceğini tabir etti.

“Yakıt odun sevkiyatlarımız sürecek”

Bölgede yaşanan yakıt sıkıntısının kendilerine iletilmesinin peşi sıra çalışmalara başladıklarını belirten Torul Belediye Başkanı Dünya Tekâmül Özdemir, “Ego hep Torul halkına canı yürekten teşekkürname ediyorum. Bütün Türkiye 10 ilde meydana mevrut kıran kapsamında harekete geçti. Tığ dahi Torul adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Besin yardımlarımız devam ediyor demincek de o bölgede yaşanan yakıt sıkıntısı tarafımıza iletilince Torul Kaymakamlığı ve Torul Belediyesi olarak hep Torul halkı halk ele tıpkı araya geldik. Şu temel büyüklüğünde kısaca 7 kamyon sevkiyat akdetmek üzereyiz. Tanrı devletimizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Bütün beraber inşallah bu yaraları sarmaya bitmeme edeceğiz. O bölgede ölen kardeşlerimize Cenabıhak yağmur eylesin, yaralılarımıza üstelik evgin şifalar diliyorum. Cenabıhak hepimizin yalpak ve yardımcısı olsun” dedi.

“Depremzedeler uyuyamıyor, biz üstelik onlar için uyumuyoruz”

Depremzedelerin ihtiyaçlarını durdurmak üzere çalıştıklarını söyleyen Yakup Demir, “Türkiye’da balaban tıpkısı sarsıntı yaşadık. Depremzedelerimize, ölenlerimize Allah’tan yağmur kalanlara müstacel şifalar diliyoruz. Onlar uyumuyorlar tığ dahi onlar amacıyla burada uyumuyoruz layenkati demeden canlı benzeri şekilde seçkin cins ihtiyaçlarını karşılayabilmek için elimizden gelen bilcümle imkanlarımızla beraber, hep kurumlarımızla bu arada tevhit tıpkısı şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

Çalışmalara destek olan minik Doğukan Vamin de “Odunları taşıyorum depremdeki çocuklara göndereceğiz. Ben alışığım hakeza işleri yapmaya. Oradaki çocuklara yardım etmek üzere hiç edisyon gelmiyor bana” ifadelerini kullandı.

Share: