JAPON HEKİMLER, GAZİANTEP’TE BADIYE HASTANESİ KURDU

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin yıkıma bozukluk olduğu Gaziantep’te, Japonya’dan mevrut 70 yabanlık kol, Oğuzeli Küçük Asya Teknik ve Meslek Lisesi’nin bahçesine çöl hastanesi kurdu. Hastanede, depremzedelere ve başka kişilere cümle esenlik hizmetleri veriliyor.

Japonya’dan gönüllü namına gelen 70 kişilik keyif ekibi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin etkiledi 11 ilden Gaziantep’te Oğuzeli Izzet Hastanesi de zarar gördü. Hastaneyi tedarik amaçlı boşaltan idareciler, Oğuzeli Rum Teknik ve Mesleki Lisesi’nin tıpkısı bölümünü hastane namına kullanmaya başladı. Japonya’dan gelen 70 şahsiyet esenlik ekibi birlikte sahra hastanesi kurdu. Türk etibba ile hemşirelerin da saha aldığı hastanede depremzede ve diğer kişilere cemi keyif hizmetleri sağlanıyor. 14 hekimin kayran aldığı Japonya ekibi, işler hizmeti ve yatan sayrı hizmeti de veriyor.

‘ORTAKLAŞA SAĞLIK HİZMETİ VERİYORUZ’

Oğuzeli Şevket Hastanesi Başhekimi Sedat Özdemir, depremde hastanenin hasar gördüğünü ve tahliye ettiklerini belirterek, tahsis edilen okulda esenlik hizmetine devam ettiklerini söyledi. Japonya’dan mevrut kol ile koordineli bir şekilde esenlik hizmeti vermeye devam ettiklerini anlatan Özdemir, ‘Depremin ardından önceki önceki hastanemizi inceledik. Hasar tespitinin arkası sıra tahliyesine karar verdik. Sonrasında bize tahsis edilen bu okulda sağlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Aceleci ayrımsız şekilde taşınıp hizmetlerimizi sürdürüyoruz. 5 aktarılma önce Japonya’dan gelen yıldız bilimi kurulumlarını tamamlayıp hizmet vermeye başladı. Toplamda 70 şahıslar. İçerisinde etibba, ortopedi, avrat doğum uzmanı yer kayran aynı ekip. beyin cerrahisi ve çocuk hastalıkları uzmanı dahi var. Tekmil ekip geldiler. Şu anda hizmeti paylaşıyoruz. Burada afiyet anlamında elimizden gelen rastgele şeyi alay malay yapmaya çalışıyoruz” dedi.

‘ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIZ’

Japonya’dan mevrut heyetin başkanı Takeshi İshihara ise depremin etkisini görünce çok üzüldüklerini tabir ederek, bölgeye gelip hizmet vermeye başladıklarını söyledi. 70 yabanlık benzeri kadro ile geldiklerini ve kurdukları beyaban hastanesinde bakım verdiklerini belirten İshihara şöyle dedi: ?Depremin etkisini görünce çok üzüldük. Türkiye Devleti’nin çağrılarına acilen cevap verdik. İlk etapta aynı taharri-istirdat ekibimiz geldi ve Kahramanmaraş’ta çalışmaya başladı. Onların peşi sıra biz afiyet ekibi yerine Türkiye’ye geldik. Sabık hafta gelmiştik ve 15 Şubat’tan bu yana burada canlılık gösteriyoruz. Burada Çöl Hastanesi kurduk. Birlik kişilere burada esenlik hizmeti veriyoruz. 70 kişilik tıpkısı ekip ile geldik. Doktor, abla, lojistik ve iyileştiren uzmanlar ile geldik. Çokça balaban tıpkısı kadro ile çalışıyoruz. Günlük 100’ün üstünde hastayı kabul ediyoruz. Buradaki hekim arkadaşlarımız ile bu hizmeti veriyoruz. Elimizden geleni yapmaya bitmeme edeceğiz.??

Share: