Antalya’daki ‘Kadına Yönelik Sıkı Uğraş ve Acil Arkalama Hattı Çalıştayı’ Sona Erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin aile sahipliğini yaptığı ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetli Mücadele ve Müstacel Yardım Hattı Çalıştayı’ sona erdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Eş Federasyonu Dernekleri Federasyonu (TKDF) hareket birliğiyle düzenlenen ve iki devir süren ’25 Teşrinisani Kadına Yönelik Uçarı Savaşım ve Ivedili Müzaheret Hattı Çalıştayı’ tamamlandı. Çalıştayın kapanış bildirgesinde, “Muadele Yerelde Başlar” sloganıyla içtimai seks eşitliği yaklaşımının yerelde kurumsallaştırılmasına vurgu yapıldı.

İki dönem boyunca yerli yönetimlerin kadın politikaları, kadın istihdamı, avrat-eş cinslik eşitliği ve kadına müteveccih şiddet konularında planladığı projelerin ve önerilerin konuşulduğu çalıştay, kadınların dirim koşullarının yükseltilmesi için atılacak adımların belirlenmesi ve iş birliği kararlarıyla tamamlandı. Çalıştay kapsamında, “Muadele Yerelde Başlar” sloganıyla çalışmaların hızlandırılması, eşitliğin benimsenmesi, daha çok kadının yerel yönetimlerde karar donör pozisyonlara erişebilmesi, daha çok kadının istihdamda meydan almasını hatırlamak üzere imzacı belediyeler tarafından mütenevvi eğitim bilimi programları ve projeler düzenlenerek bu çalışmaların artarak devam etmesi kararı alındı.

KORKOOP’U GEZDİLER

Çalıştay kapsamında 38 belediye temsilcisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara müteveccih hayata geçirdiği projelere ilişkin beceri geziye üstelik katıldı. Katılımcılar, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle destek verdiği Korkuteli Zirai Kalkınma Kooperatifi’nin (KORKOOP) Korkuteli İmrahor Mahallesi’ndeki Eş Girişimciler Durağı’nı, Antalya Toptancı Çözme içindeki Katıksız Ürünler Istihsal Tesisi’ni ve İsmet İnönü Şehir Parkı içerisindeki Büyükşehir Belediyesi Avrat Kooperatifleri Eş Alanı’nı gezdi.

Share: