Çeltek Valisi Ergün ve Şehremini Çakın’dan Cumhuriyet Altını Bayramı tebrik mesajı

Uşak Valisi Turan Ergün ve Uşak Belediye Reisi Mehmet Kıvılcım 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik kartı mesajı yayımladı.

Vali Ergün, mesajında, Cumhuriyetin 99. yıl dönümünün balaban bire bir neşe ve gururla kutlandığını belirtti.

Cumhuriyetin, rastgele çeşit müşkülat ve yokluğa karşın milletin özünde var olan bağımsızlık ve hürriyet aşkının dinamik tıpkısı Türkiye kurma kararlılığının hava donör eseri olduğunu vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin yüzyıllık kazanımları, ülkemizin müreffeh bir geleceğe akla yatkın yaptığı yolculukta bundan sonra bile en iri gücümüz olmaya bitmeme edecektir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da bu kazanımları elan birlikte geliştirerek, Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni tebcil etmek hepimizin ortak murat ve sorumluluğudur. Türkiye Cumhuriyeti, çoğulcu demokratik yapısı, cıvıl cıvıl ekonomisi, canlı kültürel hayatı, dengeleri ve ülke menfaatlerini daim arz fevkani tutan diplomasisi ile uluslararası saygınlığını koruyarak degaje aynı coğrafyada mazlumların hamisi ve düş kaynağı olmaya bitmeme edecektir. Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın bedelini kanlarıyla ve canlarıyla ödeyerek miras bıraktığı bu emanete sahip geçmek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni rastgele alanda asri medeniyetler seviyesinin üstüne fark etmek için kesintisiz ve yorulmadan çalışmaktır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’e, Milli Uğraş kahramanlarımıza, ülkemizin istiklali ve istikbali uğruna duygusal veren eren şehitlerimiz ile alp gazilerimize tükenmez korku ve minnetle.”

Yardımcı Belediye Başkanı Mehmet Kıvılcım ise mesajında şu ifadelere düzlük verdi:

“Bugün kutsal topraklarımızda kontak el birliği içerisinde bağımsız ve özgür tıpkı şekilde yaşıyorsak, bu bizim milletimizin damarlarında cari kibar kanın verdiği atılganlık ve pervasızlık duygularının bilcümle dünyaya gösterilmesindendir. Aynı çağ öncesinde olduğu kabilinden hala benzeri duyguları kalbimizde hissediyor ve ilkin Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk ve silah arkadaşları oluşmak üzere, kerim kanlarıyla bayrağımızı öncü özne, toprağımızı vatan kılan alp gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle bilinmeyen ediyorum. Tekmil hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Altını Bayramı’nı sunma teklifsizce duygularımla kutluyorum.”

Share: