TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti’nin kol önerileri reddedildi

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Öğür’nin gündeme ilgili takım önerileri akseptans edilmedi.

Umumi Kurulda, ruzname dışı konuşmalar ve takım başkanvekillerinin değerlendirmelerinin peşi sıra siyasi partilerin gündeme ait önerilerine geçildi.

İYİ Öğür’nin, “gençlerin sorunları”, HDP’nin “düzenlilik güçleri”, CHP’nin ise “yabancıların hanelere kaydı iddiaları” konularında verdiği araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin zaman yapılmasına ait önerileri ele alındı.

Görüşmeler böylelikle İYİ Tümen, HDP ve CHP’nin takım önerileri kabul edilmedi.

Bu arada, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki’nin, partisinin kol önerisinin gerekçesini ifşa etmek için kürsüdeki konuşması esnasında HDP’li ara sıra milletvekilleri, üzerinde “Milletvekilimize saldıranlar bile emri verenler üstelik suçludur” yazan dövizlerle Tiryaki’nin etrafında toplandı.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, sektör etrafında toplanan milletvekillerinin, uyarılara rağmen yerlerine geçmemesi üstüne birleşime ara verdi.

Akar, aranın ardından yaptığı açıklamada, TBMM İçtüzüğü’nün 65’inci maddesine göre Genel Kurulda hezel kesmenin, şahsiyetle uğraşmanın ve düzentileme düzenini bozucu hareketlerde bulunmanın haram olduğunu söyledi.

HDP’li Tiryaki’nin konuşması esnasında kâh milletvekillerinin departman etrafında toplanmasının Umumi Kurulun faaliyet düzenini bozduğunu, bu durumun İçtüzük’ün ilgili maddesi gereği tayip cezası verilmesini gerektirdiğini belirten Akaret, “Genel Kurul çalışmalarının daha çok daha zinde yürütülebilmesi için aday tıpkısı ikaz ile yetiniyorum. Bu tür davranışların devam etmesi durumunda İçtüzük’te kayran düzlük sıkı düzen hükümlerinin uygulanacağını bilgilerinize sunuyorum.” diyerek konuştu.

Daha sonraları, “dezenformasyonla savaş düzenlemesi” kendisine tanıdık Basın Kanunu ile Kâh Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dayalı Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçildi.

Share: