Yavru ve çoluk çocuk kaykay pisti istiyor

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yavru ve çoluk çocuk, keskin alışkanlıklardan ırak ara vermek üzere yaptıkları kaykay spor amacıyla kendilerine ilgilendiren aynı yarışlık istiyor.

Çocuk ve gençler, cadde ve sokak ortalarında sevdikleri sporu yapmaya çalışıyor. Acı alışkanlıklardan uzak durmak için sokak ve şehir meydanı gibi yerlerde kaykay fail bala ve çoluk çocuk, kısıtlı imkan ve print şerait altında sevdikleri sporu yapıyor.

Zehir alışkanlıkların arttığı bu zamanda sportif faaliyetlerin arttırılmasını talip 17 yaşındaki Muhittin Kamalak, “Kestirmece 2 yıldır kaykay sporu ile ilgileniyorum. Yaşadığımız yerde kayacak yerimiz olmadığı için bu durumdan rahatsızız. Çalıştığımız için normalde akşamları kayabiliyoruz. Sportif operasyon amacıyla seçme etkinliğimiz bulunmayan. Spor yapabilecek bir alanımız elan elhak çalışabilecek ayrımsız alanımız namevcut. Sonuç zamanlarda madde kullanımı arttı biraz. Yaşıtlarımızın, bizden iri ve küçüklerin spor yapabileceği değişik aktivitelerde bulunabileceği yerler istiyoruz. Biz şu zaman yerimiz olmadığı için meydanlarda asıl yollarda kayabiliyoruz. Vazıh kaydığımız için bu sayrılık veriyor çevredekilere. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ufak çaplı üstelik olsa kayabilmemiz amacıyla 2 rampa bize kâfi” dedi.

15 yaşındaki Hâkim Baykuş ise, “Kaykay sporuyla uğraşıyorum. Meydanlarda kayıyoruz ve çevredeki insanlar bunlardan erinçsiz oluyor. Himmet yaptığımız alanda insanlar bize hep acı bahis ediyorlar. Birçok arkadaşımız bu şiddetli sözlere maruz kalıyor. İki kesim yer vardı, biricik daha yaptılar. Onun aynı tanesine bizler için çalışma alanı yapılabilirdi. Apartmanlar yapıyorlar, gereç harcıyorlar o kadar. Bizler amacıyla dahi ayrımsız emek alanı yapılabilir. Bizlere çalışma alanı yapılması amacıyla imza topladık amma imzaları akseptans etmediler. Bu durumdan insanlar erinçsiz bizler birlikte insanlara taciz etmek istemiyoruz. Kaykay yapıyoruz ve kaykay da ünlü tıpkısı spor. Bu durumda tığ destek istiyoruz iki pasaj rampa koysalar o üstelik bize yeter esasen” ifadesini kullandı.

Hüseyin Battal (16) ise, “Burada kayacak bire bir yerimiz yok. Gündüzleri okula gidiyoruz, akşamları kayabiliyoruz. Akşamları birlikte ulus huzursuz olduğundan hava, bizi meydandan kovuyorlar. Bu durumdan çevre bir nice arkadaşımız bu sporu bırakmak zorunda kaldı” dedi. – KAHRAMANMARAŞ

Share: