Merkeziyetsiz kripto borsalarında günce iş hacmi 5 bilyon dolar seviyesine ulaştı

Dünyanın sunma balaban merkezi saklı yazı mülk borsalarından biri, geçtiğimiz haftalarda çökerek milyarlarca dolarlık zarara sebep oldu. Saklı Yazı ekosisteminde Sam Bankman-Fried aracılığıyla kurulan FTX ve ona ilişkin 100’u¨ aşkın şirketin iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto ekosistemindeki güveni etraflıca sarstı. Gelişmelerden sonra merkeziyetiz borsalara olan ilgide koca bir artış¸ gözlendi. Token Terminal verilerine bakarak merkeziyetsiz kalımlı borsalarda günce işlem hacmi, Mayıs 2022’deki Terra krizinden bu yana bildirme faziletli günce iş hacmi olan 5 milyar dolar seviyesine ulaştı.

O¨iç itim yapıların blokzincirinin esas degˆer vaadi oldugˆuna mümin merkeziyetsiz Parex ekosistemi, kendine ilişik blokzinciri Parex Chain’i boşluk kocaoğlan böylelikle yayına alacagˆını duyurdu. Bu gelis¸meyle alay malay Parex’mağara kripto mal birimi Parex Coin’in tuh¨m madencilik faaliyetleri üstelik Parex Chain’üstelik gerc¸ekles¸tirilecek. Bo¨ylece merkeziyetsiz blokzinciri teknolojisiyle son do¨nemde merkezi borsalarda yas¸anan krizlerin u¨stesinden hulul potansiyeli tas¸ıyan aynı alternatife daha imza atılabilecegˆi belirtiliyor.

Konuyla ilgilendiren degˆerlendirmelerini paylas¸an Parex Project Tuh¨rkiye ve MENA I·s¸ Gelis¸tirme Bu¨yu¨me Direkto¨ru¨ B., “Çatlak ayı ic¸inde test akarsu¨recini bas¸latacagˆımız ve 2023 bas¸larında genel kullanıma ac¸acagˆımız Parex Chain, merkeziyetsiz bire bir yapıda olus¸turdugˆumuz Parex Market’mağara kendine ilgili blokzinciri agˆı adına konumlanıyor. Merkeziyetsizlik ve ansambl odaklı o¨iç itme tertip (DAO) vaatlerini gerc¸ekles¸tirecek olan Parex Chain’in yayımlanmasından bilahare, Parex’mağara kendine ilgilendiren kripto mülk birimi olan ve mecmu arzı 77 milyon ile sınırlanan Parex Coin’in tu¨m madencilik faaliyetleri birlikte bu agˆa tas¸ınacak” dedi.

PROJELERE FON DESTEĞİ SAĞLANACAK

Parex Chain u¨zerinde yu¨ru¨tuh¨len sürme¸lemlerden elde edilen komisyonların tamamının toplulukla paylas¸ılacagˆının şeş c¸iziliyor. Projenin kendine ilişkin para biriminin yakılarak u¨retildigˆini, bu noktada arzın kısıtlı aynı bic¸imde arttıgˆını ve gerc¸mülhak anlamda ansambl odaklı tıpkı bina kurulabildigˆini vurgulayan B. U¨mit Avs¸ar, “Kuruldugˆu gu¨nden bu yana topluluk odagˆından vazgec¸meyen Parex projesi, 4 ayrımlı blokzinciri agˆında ko¨pru¨ler kurarak c¸alıs¸ıyor. Daha o¨nceden aynı o¨n satıs¸ yahut rica toplama üzere bire bir su¨rec¸ matem¸anmadıgˆı ic¸mağara, halihazırda Parex Coin’ler c¸ogˆunlugˆu madencilerden olus¸dakika toplulugˆun elinde tutuluyor. Merkeziyetsiz o¨zerk yapılanma (DAO) yapısıyla hayatiyet go¨sterecek olan Parex Chain’mağara kullanıma ac¸ılmasıyla, blokzinciri u¨zerinde gerc¸ekles¸tirilen madencilik faaliyetinden elde edilecek gelir ansambl ve madencilerle paylas¸ılmaya bitmeme edecek. Antrparantez bu su¨rec¸te Parex Coin, Coinmarketcap ve Coingecko kabil platformlarda önceki 10’da sıralanan zorlu c¸ok merkezi borsada bile listelenecek. I·lerleyen do¨nemde Parex Market ic¸inde NFT Marketplace ve Swap platformu birlikte devreye alınacak. O¨te yandan Parex Chain ic¸inde proje gelis¸tiren ansambl u¨yelerine bile görüntü ve uygulayım bilimi destegˆi sagˆlanacak” dedi.

“ÇEVRE DOSTU, HIZLI, GÜVENLİ VE TOPLULUK ODAKLI BİR BLOKZİNCİRİ”

Parex Chain’in cevvaliyet, amelî ve gu¨venlik kabilinden o¨zelliklerinin yanında c¸derece dostu olus¸u ile birlikte alternatiflerinden ayrıs¸tıgˆına özen c¸eken Avs¸ar, degˆerlendirmelerini s¸u ifadelerle sonlandırdı:

“Parex, ayrımsız yıl ic¸inde 5 bin civarında madenci seviyesine ulas¸çalma madenci sayısını 17 itmam artırdı. Bu bu¨yu¨meden, c¸abamızın toplulukta gerc¸ekleme ve gu¨c¸lu¨ bir kars¸ılık buldugˆunu go¨ru¨yoruz. Bu tehcir¸levsel ve ac¸ık do¨ngu¨ sonucunda da ekosistemin u¨rettigˆi degˆeri gene toplulukla paylas¸ıyor, blokzinciri agˆı ic¸inde olus¸turulacak digˆer projelerin bile bu sağlık modelinden yararlanmasını mu¨mku¨n kılıyoruz. Bas¸ından bu yana tutarlı ve s¸effaf bire bir yapıda adımlar atan Parex projesi, ansambl ve gu¨ven odagˆından s¸mir¸madan ilerliyor. Eş gelecegˆimizin ve du¨nya dostu teknolojilerin ihtiyac¸ duydugˆu bakıs¸ ac¸ısı dahi fakat bu zeminden s¸ekillenebilir.”

Share: