Liseliler hakikat teknesinin başına geçti, günde 10 bin savsaklamak üretecek

Liseliler gerçek teknesinin başına geçti, günde 10 bin savuşturmak üretecek

Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’nın 100 fırın uygulaması savmak ihtiyacını karşılayacak

ZONGULDAK Milli Terbiye Bakanlığı’nın 81 ilde 100 fırın uygulaması doğrultusunda hamur teknesinin başına geçen ortaöğretim öğrencileri günde 10 bin aldatmak üretip taşımalı eğitimde öğrenim gören kardeşlerine ulaştıracak.

Kozlu Mesleksel ve Beceri Rum Lisesi bünyesinde şart ve meşrubat bölümlerinde savmak üretimine başlandı. Taşıma eğitimde tahsil gören öğrencilerin aşındırmak ihtiyacı ile gelişigüzel savuşturmak ihtiyacı birlikte çığır lisesi tarafından karşılanacak. Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’nın meslek liselerinde savmak üretimine ilgilendiren 81 ilde 100 fırın projesi doğrultusunda Kozlu Mesleki ve Ustalık Rum Lisesinde savmak üretim tesisinin çalışmaları tamamlanarak faaliyete geçti. Meslek bünyesinde kurulan tesisle günce 10 bin ekmek üretecek. İhtiyaç halinde bu sığa günce 20 bin üretime çıkabilecek. Tesis, bakanlığa tutkun okulların öğretmenevlerinin, ekol pansiyonlarının ekmek ihtiyaçlarını da karşılayacak. Şişko yemek çıkarılan ekol ve kurumların savmak ihtiyacı buradan karşılanacak. Bu uygulama ile öğrenciler uygulamanın ortamında sınama edinerek hareket piyasasının istediği nitelikte mesleki gelişimlerini tamamlayacak. Sektörün aradığı kalifiye adam kaynağı da yetik olacak. Öğrenciler bir zamanda döner gelirlerinden birlikte faydalanacak. Kayıt içecek hizmetleri alanında öğrenim gören öğrenciler; paketlemek üretiminin ana yoğurma, mayalama, gramaja uygun töz kesimi, fırınlama, pişirme, paketleme, bütün aşamalarında görev alıyor. Ilkin 60 gramlık üretimi yapılan ekmekler öğrenci bakarak seçme zümre çeşitlilikte üretilebilecek.

“Okulumuz artık üreten tıpkısı mini fabrika”

Tesisi gezerek gazetecilere değerlendirmede kâin İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Bakanlığımızın eğitimde okazyon eşitliğini meram düzlük sosyal politikaları artarak devam ediyor. Bunlardan çokça güzel bir örneğini içre bulunduğumuz okulumuzda savmak üretimine başlandı. Gençlerimiz hem öğreniyorlar hem üretiyorlar hem üstelik kazanıyorlar. Burada bunun haddinden fazla manidar yanı üstelik şu. Bu okulumuz taşımalı eğitim doğrultusunda 800 öğrencimize ücretsiz yemek hazırlıklarını fail ve dağıtan benzeri okulumuz. Ferda sabahtan itibaren 800 öğrencimizin ekmeği da temiz, güvenli aynı ortamda, öğrencilerimiz ve usta öğreticilerimizin emeği ile hayata geçecek. Yavrularımızla buluşacak. Bundan ahir süreçte da ilimizde taşımalı terbiye, pansiyon ve hususi terbiye öğrencilerimiz olmak toplamda 18 bin 402 öğrencimize ücretsiz yemek dağıtımı yapılıyor. Şimdi o okullarımızın dahi ihtiyaçlarını bu okulumuz karşılayacak. Bu fırından çıkma. Talepler da gelmeye başladı. Bakanlığımızın bu projesi 81 ilde 100 fırınla başladı. Bu 100 fırından bire bir tanesi bile şu an süresince bulunduğumuz okulda kurulumu yapıldı. Gençlerimizin bundan sonra işletmelerdeki ustalık eğitimlerini işletmeyi okula getirdik. Bakanlığımızın desteği yardımıyla. Okulumuz imdi üreten adeta bir mini üretimevi kabilinden. Bilcümle gelişigüzel özdek burada yapılıyor. Akıbet kademe sağlıklı, tehlikesiz ve sağlıklı. İşin sunma evire çevire yanı gençlerimiz minik kardeşlerine gidecek ekmekleri hazırlıyorlar. İşin böyle manidar tıpkısı yanı üstelik var. Önümüzdeki Gücük Ay ayında bile Kilimli ilçemizde üstelik hakeza tıpkısı fırınımız olacak. Böylelikle imdi özlük ihtiyacımızı meslek lisesi öğrencilerimiz karşılamış olacak” dedi.

“Şakirt ve ihtiyaca bakarak ürünler çıkartmayı düşünüyoruz”

Araç, İçecek Hizmetleri Düzlük Şefi Serhat Hatıloğlu bile taşımalı terbiye gören öğrencilerin kemirmek ihtiyaçlarının birlikte paketlemek üretimine de başladıklarını belirterek, “Şu anda bölümümüzde savuşturmak üretimine başladık. Abur Cubur el altında zaten taşımalı yemeğe başladığımız üretime tıpkısı dahi paketlemek uygulamasını karışma ettik. Çalışmalarımızı fena hâlde tıpkısı şekilde sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi hem ders yaparken hem de aynı zamanda sektöre mümasil çalışmalarla onları emanet ve sektördeki hayata düzgün tıpkısı şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Günlük kapasitemiz 10 bin ila 20 bin beyninde değişebilecek şekilde üretimimiz bulunan. İlerleyen zamanlarda çeşitlerimizle de tilmiz ve ihtiyaca bakarak ürünler çıkartmayı düşünüyoruz” diye niteleyerek konuştu.

9. derslik öğrencisi Ece Özdemir dahi hem meslek öğrendiklerini hem üstelik terbiye gördüklerini kaydederek, “Yiyecek ve İçecek Bölümü okuyorum. Burada ayrımsız aldatmak yapıyoruz. Öğrencilere dağıtıyoruz. Hem aylık kazanıyoruz hem de hayatı öğreniyoruz. Görüyoruz. Yaşıyoruz. Hem da aynı yandan ders görüyoruz. Tıpkı bakımdan ferah oluyor. Mesleğimize hazırlanıyoruz. Burada ekmeği yapıyoruz ve okullara dağıtıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Share: