Gümüşhane’de endüstri esnafı depremzedeler üzere soba üretmeye başladı

Gümüşhane’dahi sanayi esnafı depremzedeler üzere soba üretmeye başladı

GÜMÜŞHANE Gümüşhane sanayi esnafı, STK’lar ve siyasal partilerin destekleriyle depremzedelerin ısınma ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla soba üretimine başladı. İlk etapta 300 adet üretilecek sobaların sayısı ihtiyaca göre arttırılacak.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş ve civarındaki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra fehamet ve kavim marifetiyle bölgeye yardımlar sürerken Gümüşhane endüstri esnafı depremzedelerin istinas ihtiyacını bağışlamak üzere harekete geçti. Siyasi partiler ve STK’ların birlikte desteğiyle hareketli soba üretimine başlayan endüstri esnafının hedefi evvel etapta 300 sayı sobayı zelzele bölgesine ulaştırabilmek. Gönüllüler ayrıca ihtiyaç halinde üretimlerini sonuç sürat bitmeme ettireceklerini dile getirdi.

“Isınma sorununa çözüm olabilmek istedik”

Depremin 2. gününde hareket bölgesine gittiğini ve vatandaşların bildirme büyük sorununun ısınma sorunu olduğunu söyleyen çipo doğrama ustası Haysiyet Palancı, “Depremzede kardeşlerimizin orada istinas ile ait mesail yaşadığını gittik gözlerimizle gördük ve biz öz çapımızda hangi yapabiliriz diye niteleyerek fikren amiyane taşınabilir soba yapmaya değişmeyen verdik. Gümüşhane uran esnafı olarak şu an 300 pasaj soba yapıyoruz. Henüz sonra lüzumlu duyulduğu takdirde istihsal göndermeyi düşünüyoruz” dedi.

“Kontak olma zamanı, devletimizin beraberinde olma zamanı”

Gümüşhane’da STK’lardan politik partilere herkesin projeye destek verdiğini rapor fail Gümüşhane Esnaf Odaları Birliği Başkanı Yasin Zengin üstelik “Gümüşhane sanayi esnafımız ayrımsız soba yapım işine başladılar. Gümüşhane STK’ları olsun bütün partiler olsun buna bindi oldular. Şu anda bağlantı olma zamanı, devletimizin beraberinde olma zamanı” diyerek konuştu. Uran çalışanı Batuhan Özdamar ise, “Tığ elimizden geldiğince ısınmaya yönelik bire bir proje gerçekleştirmek istedik. Esen olsunlar esnaflarımız de havari oldular bizlere. Şu anda hali hazırda 70 pare sobamız üretildi Cuma gününe kadar 250 lime üretmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Isınma ihtiyacının ayrımsız aciliyet olduğunun altını çizen Bedri Ongun ise “Tığ yer sarsıntısı bölgesine gittik orada 3-4 dolaşma kaldık. Oradaki ihtiyaçları gördük amma oradaki arz balaban ihtiyaç tahaffuz ve ısınmaydı. Tahaffuz ile ilgili adına Gümüşhane’de ahşap evler üretildi. Tığ de buna elbette ulama sunarız diye niteleyerek düşünerek sağ olsunlar gönüllü arkadaşlarımızla alay malay çadırlarda kullanılacak soba imalatına başladık. Kampanyamızı duyurduk. İnsanlar katılıp destek veriyorlar. İnsanlar arıyor 2 soba 3 soba benden diyorlar. Bire Bir zaman önceki göndermemiz geçişsiz ihtiyaçların aciliyeti var. Destek sağlandıkça buradaki üretimi de arttırırız oradaki insanlara hangi kadar katkımız olursa o büyüklüğünde biz mutluluk duyarız” dedi.

Share: