EMEKLİ HAYVANLAR ÇİFTLİĞİ’NE KUŞLAR İÇİN 29 AĞAÇ DİKİLDİ

OSMANİYE’deki Mütekait Hayvanat Çiftliği’hangi 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Bayramı etkilikleri kapsamında, kuşlar amacıyla 29 ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Itimat Yurtlar Kurumu Kız Yurdu’nda küsurat darülfünun öğrencisi 50 şahsiyet grup, Yeniköy Köyü sınırları içerisindeki kuş cenneti havzasına Efsanevi Hakları Federasyonu (HAYTAP) marifetiyle kurulan Tekaüt Hayvanat Çiftliği’ni ziyaret etti. 10’arlı gruplar halinde içeriye alınan öğrenciler, HAYTAP Komutan Yardımcısı Ulvi Laçinbala’dan, mütekait hayvanların ne emreylemek olduğunu, hayat hakkı ve bu canlıların dahi hissedebildikleri konularında bilgelik edindi. At ve eşeklere zeamet işleyen öğrenciler, getirmiş oldukları su kabaklarını boyayarak oluşturdukları rengarenk kuş yuvaları, gene insan vasıtasıyla yakılarak kurutulan tıpkısı ağaca asarak görsel görk kattı. Daha sonra ise Cumhuriyetin 99’ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı anısına 29 ongun fidanı, toprakla buluşturuldu. Veteriner Doktor Ulvi Laçinbala, ‘Yüzyıllar öncesinde bu tip yegâne tırnaklı hayvanların dara ve taşımacılıkta kullanılmasını daha çok geride bırakmayı sağlamalıyız. Imdi bu taş yüreklilik bitsin ve atlar daha çok binek hayvan yerine anılmasın hissedebilen, sıcakkanlı zooloji kendisine anılsın istiyoruz dedi.

Açılışının 19 Kasım’bile planlandığını ve çiftliğin alelhusus imalat işlerinin fahri arkadaşlarla yaptıklarını söyleyen Laçinbala, ‘Maliyetleri ne kadar elan aşağıya çekersek ayrımsız canı henüz aguş açarız mantığı yürütüyoruz. Bu kapsamda fidanların korunaklarının ağaçların taşınmasından boyanmasına etrafının lif ile çevrelemesi kabilinden işlerin tamamını kendimiz yapım ettik ve ortalık fiyatlarından yüzde 60 daha ucuza mülk ettik. Gine dahi zor hayvan bilimi Çiftliği Osmaniye’nin bünye maliyeti tahminî 1 milyon TL’yi buldu ve tam bu fiyat HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu’nun halis sermayesi marifetiyle karşılandı diye niteleyerek konuştu.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Sinem Karaca, az yardımıyla bu geziye geldiğini belirterek, şunları kaydetti İlk nöbet iri tıpkısı hayvana burada dokunabildim ve bu büyüklüğünde yakından görebildim. Çok farklı tıpkısı duyguydu. Onların üstelik bizler kabilinden hissedebildiğini öğrendim. en üst 1 yıl önceki amut dikmiştim. Yılda bir defa birlikte olsa toprakla tıpkı fidanın buluşturulmasına açar gelmek hasis beni haddinden fazla bahtiyar etti. İmkan olursa temas ay hakeza bir faaliyete katılmak isterim HAYTAP ekibine ve güçlükle yönetimine bizlere bu fırsatı verdikleri için ayrıca teşekkürname ediyorum.

Share: