Çiftçilere iri kolay! Kayıt Belgesi başvuruları e-Devlet’den yapılabilecek

Kullanılmamış uygulanacak Fellah Vasıta Sistemi (ÇKS) ile ilişkin açıklamalarda mevcut Malatya Tarım ve Orman Malatya İl Müdürü Tahir Macit, yeni sistemle hem çiftçilerin hem gelgel çalışanlarının ahit kaybının önüne geçileceğini söyledi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE 1-2 GÜNCE CENK OLUYOR”

Macit, “Çiftçilerimiz bulundukları memleket yahut kaymakamlık müdürlüklerine önceki kayıt yaptırıyorlar ve daha sonradan müracaat taşıt evraklarını almaları gerekiyor. Alınan evraklar doldurulup kocabaşı ve azalara imzalatıyorlar. Gine ilçeye gelip ilçede Ekincilik Odası var ise oradan, ilçede tarım odası yoksa mecbur oldukları ilçenin ziraat odasından mahsus bir denk karşılığında anahtar yaptırıp oradan çiftçilik belgesi alıyorlar. O vesika ile birlikte sınırlanmış bulundukları kaza ekincilik müdürlüklerine gidip müracaatta bulunuyorlar. O başvurma esnasında bizim personelimiz bu kayıtları sisteme giriyor. Bu da mahallelerde mevcut çiftçilerimiz üzere 1-2 günlük benzeri çarpişma oluyor. Çünkü evvel evrak alıyorlar esasen dönüp işlemleri tamamlamaları 2 çevrim sürüyor. Haset temas gidip gelinen yerlerde eğleşme eden çiftçilerimiz eğer bulundukları bölgede internet ortamı var ise dolaşma evraklarını tamamlayabiliyorlar. Hem çiftçilerimizin ant kaybını hem de müracaat esnasında ilçe ekincilik müdürlüğü personellerinin sisteme girmesi için ilçede çalışan beceri personelin çokları ciddi aynı şekilde çalışıyordu. 23 Ilkgüz 2022 tarihli Resmi Gazete’birlikte yayınlatan Ekinci Vasıta Belgesi uygulamasıyla bunların kâffesi sonlanmış oldu” dedi.

31 ARALIK SERENCAM TARİH

Bu hep ile e-Fehamet kapısından faaliyet saati güdülmeden çiftçilerimiz tatil veya şeb kısıtlaması olmadan müracaat edebileceklerine ilgi çeken Macit, “Çiftçilerimizin antlaşma kaybı de olamaz. Hem da bizim personelimizin ÇKS ile ilgili muamele yapmaları da azalmış olacak. İnternet başvuruları önceden çiftçilerimiz hangi ekildiğini tevsik etmek için muhtar ve azalara imza yaptırıyorlardı. Deminden çiftçinin beyanı meri. Muhtara gitmesine gerek yok. Yıpranmamış tıpkı sistem. İlçe tarım müdürlüğü personelimiz çiftçilerimize kılavuzluk edecek. Hep 1 Ilk Teşrin’üstelik başlayıp 31 Meyan tarihinde sona erecek. Önümüzdeki yıllarda ise 1 Teşrinievvel üstelik başlayıp 31 Aralık tarihinde sona erecek. Çiftçilerimizin bakanlığımızın vereceği süt basılmış desteğinden çakmak amacıyla muhakkak 31 Fasıla tarihine kadar e-Heybet kapısından girişlerini yapmaları gerekiyor. Eğer üründe tıpkı farklılık var ise bunun güncellemesini birlikte elan sonra gücük ay ayında güncelleme yapabilecekler. Kültür odalarına gidip doküman alıp sevap ödemelerine ister kalmayacak” ifadelerini kullandı.



Share: