Ast+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi 24 Eylül’de açılıyor

Güngören Belediyesi’nin kurduğu Ast+Edisyon Yazılım Kuluçka Merkezi, 24 Eylül’da açılıyor. Dalan, çabucak yazılımla ilgilenen 17-30 gözyaşı arasındaki girişimcileri kabul edecek. Başvurular 1 Ekim’e kadar online namına alınacak. Merkezin ekonomiye almanak 12 milyon dolar katkı sunması hedefleniyor.

Güngören Belediyesi üçüncü bin yılı düz yazı edecek sektörün yazılım olacağı gerçeğinden yola çıkarak, kullanılmamış bire bir gurk merkezi açmaya hazırlanıyor. Zir+Edisyon Yazılım Kuluçka Merkezi ismiyle cıvıltı gösterecek format, 24 Ilkgüz Cumartesi günü Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımı ile açılacak. Hat, yetenekli gençleri yazılım sektörü profesyonelleri ile tıpkı araya getirerek, onların yenilikçi örnek projelerde düzlük almalarına imkân sağlayacak.

Merkeze başvurular online kendisine kabul edilecek. Değme üç ayda tıpkı 7 kişiden oluşan 16 grup merkeze akseptans edilecek. Ekipte düzlük matlup eşhas 17-30 yaş ortada olacak. Algoritmik yorum ile merkeze kabul edilen gençler, üs projelerde yer alarak kendilerini sektöre hazırlayabilecek. Mecmu Türkiye’den anahtar yapılabilecek merkeze başvurular alttab.gungoren.bel.tr adresi üzerinden alınacak. 1 Teşrinievvel 2022 Cumartesi haset saat 15.00’te birlikte online kendisine merkeze akseptans sınavı gerçekleştirilecek. 10 sorudan oluşan testi başarıyla geçen 112 hayat merkeze kabul edilecek.

ALTERNATİF DEĞİL, TAMAMLAYICI OLACAK

Yenilikçi yönleriyle öne çıkan forma sağlam haddinden fazla gurk merkezinin aksine rastgele sektörden girişimcilere değil, elden yazılımcılara aile sahipliği yapacak. Şekil bu özelliğiyle ülkemizde çokça iyi noktalara gelen kuluçka merkezlerine tıpkı mütenavip değil, tamamlayan ayrımsız fariza üstlenecek. Cümle sürecin online işleyeceği merkezde, akseptans kayran katılımcılar sektörün gerekseme duyduğu teknolojilerde örnek projeler geliştirecekler.

Bu projeleri 7 yabanlık takımlardan oluşan 16 ekip 3 mahiye müddet içerisinde Agile Proje Dümen metodolojisi ile geliştirecek. Sektörden deneyimli Team Lead’lerin şahsen yöneteceği projelerde, kullanılacak teknolojiler sektörün ihtiyaçları ayn önünde bulundurularak istişarelerle belirlenecek. Her takım zat zarfında aksiyon bölümü yaparak hakikat bire bir Startup’ta proje geliştiriyormuşçasına aynı repertuvar elde edecek. Buradan çıkışlı olan katılımcılar yazılım sektöründe görmüş geçirmiş bir eleman yerine işe başlayacak yetkinliğe erbap olacak.

YILLIK 12 MİLYON DOLAR KATKI SUNACAK

Merkezin sloganı ‘3’üncü bin yılı mensur et’ olacak. Hat bu sloganla, süresince bulunduğumuz bin yılın teknolojiyi izleme ederek değil üreterek nesir edilebileceğine vurgu yapacak. Ülkemiz açısından de rekabetçi benzeri düzlem oluşturması beklenen merkezin talih ekonomisine almanak 12 milyon dolar direkt, 55 milyon dolar dolaylı yardım sağlaması hedefleniyor.

Alt+Bası’ın ülkemiz için stratejik olan yazılım sektörüne diri bireyler yetiştirmek amacıyla kurulduğu vurgulayan Güngören Şehremini Bünyamin Çipo, “Güngören’üstelik ek derece yaratmaya hevesli gençlerden oluşan dinç benzeri potansiyelimiz var. Bugünün dünyasında yıpranmamış soy sop ekonominin aktörleri çıktı yazılım-uygulayım bilimi sektörü mensupları olacak. Anne motivasyonu insanlığın kuma iyiliği olan bu gençleri burada bire bir araya getirip geleceğe hazırlamanın çivi başına bir soylu erki derece olduğunu düşünüyoruz. Ülkemiz amacıyla stratejik olan yazılım sektörüne ateş parçası erler yetiştirmek maksadıyla kurduğumuz merkezimin değme sene kısaca 12 milyon dolarlık bire bir ayar üretmesini bekliyoruz” dedi.

Üçüncü bin yıla tedarik mottosunu belirlemelerindeki en muhteşem nedenlerinden birinin birlikte gençlerin balaban düşünmeleri ve büyük resme odaklanarak vizyoner tıpkısı yaklaşımı benimsemelerini sağlamak olduğunu tamlayan Demir, “Gurk merkezimizde alanında eksper göz profesyonelleri, eğitim koçları gençlerimize tıpkısı yandan danışmanlık ve mentorluk hizmeti verirken benzeri zamanda onlara bu ekosistem içerisinde mesleksel derinlikler kazandıracaklar. Kavim kendisine gündeş dünyada var olabilmemiz için enerjik, bereketli ve planlı ayrımsız üretimimizin olması gerekiyor. Aynı zamanda bu üretim süreçlerini birleştirme yazar sürdürecek yetik kayırıcı kaynağımızın olması üstelik gerekiyor. bu bakımdan gençlerimizi üretim süreçlerine hazırlarken onları katma değeri efdal ürünlerin üretilmesi noktasında teşvik etmeliyiz” dedi.

Share: