ABD’li tılsım şirketi Moderna’dan erim: mRNA teknolojisini kullanarak kanserli hücreleri yok etmeyi başardık

BENDE merkezli merhem şirketi Moderna, koronavirüs aşılarında da makbul mRNA teknolojisini kullanarak kanserli hücreleri namevcut etmeyi başardığını duyurdu. ESIR merkezli şirket aracılığıyla yapılan açıklamada aşının ten kanserine sebep olan melanoma karşı deli dolu sonuçlar ortaya çıkardığı belirtildi.

YENİDEN ORTAYA ÇIKMA RİSKİNİ YÜZDELIK 44 AZALTIYOR

Moderna’nın aşısı ile birlikte Merck’in geliştirdiği Keytruda isimli ilacın gelişigüzel kullanılması durumunda ölümcül deri kanserinde ahiret yolculuğu evet de hastalığın yeniden ortaya çıkması riskini elden Keytruda kullanılması durumuna nazaran yüzdelik 44 oranında azalttığı açıklandı.

MODERNA VE BIONTECH’İN HİSSELERİ FIRLADI

Şirketler aracılığıyla yapılan açıklamada, “Bu serencam istatistiki kendisine muhteşem ve klinik yerine haddinden fazla düşündürücü bire bir evolüsyon” denildi. Verilerin paylaşılması sonrasında Moderna’nın hisseleri artarken mRNA bazlı telkih çalışmaları tay tay arabası Türk malumat insanları Özlem Türeci ve Garaz Şahin’in şirketi BioNTech’in hisseleri yükseliş trendine girdi. Bu araştırmanın mRNA telkih teknolojisi ile ilaçların birlikte kullanımının bağışıklığa lacerem güçlük edeceğini gösteren önce araştırma kendisine kayıtlara geçe, maharet kendisine bu yöntemin diğer kanser türlerine üstelik etkisi olduğunu aktardı.

YAN ETKİ RİSKİ YÜZDE 14.4

Moderna’nın tıbbi gelişmelerden sorumlu umum müdür yardımcısı Paul Burton de, “Bu araştırı sonuçları kanserin tedavisinde yeni aynı sağ açıklık sağlayacak” dedi. Üçüncü ve dördüncü evredeki 157 deri kanseri hastasını inceleyici malumat insanları vakit kaybetmeden Keytruda geçer durumlarla hem mRNA bazlı aşı hem bile Keytruda geçer durumları kıyasladı. Temas iki ilacın kullanıldığı durumlarda yan etki görülmesi durumu yüzdelik 14.4 olarak kayıtlara geçerken hemen Keytruda kullanımında ise yan etki görülme oranının ise yüzde 10 seviyelerinde olduğu belirtildi.

AŞI NASIL ÇALIŞIYOR?

Sözcü gazetesinde yer düzlük habere göre kişiye özel kendisine geliştirilebilecek telkih üzere hastadan ur örneği ve zinde doku örneği alıyor. Daha sonradan uzmanlar jen dizilimini, mutasyona uğrayan proteinleri ve sair verileri inceleyerek kişiye özel tıpkı kanser aşısı geliştiriyor. Bu karışım hastaya enjekte edildiğinde hastanın hücreleri ayrımsız istihsal merkezi kabilinden fiilen bunun kopyalarını üretiyor ve bağışıklık sistemi tümörü fark yazar yok edebiliyor. Moderna, zata mahsus aynı aşının 8 haftalık ayrımsız sürede üretilebildiğini dahi belirtti.

ARAŞTIRMA DAHA İNCELENMEDİ

Fakat bazen uzmanlar bu araştırmanın henüz çokça ufak tıpkı bölümünün halkoyu ile paylaşıldığını açıkladı. İngiliz Financial Times gazetesine konuşan uzmanlar bu araştırma sonuçlarının elan hakemli tıpkısı dergide yayınlanmadığına dahi dikkat çekti.

Share: