‘Dünyanın yeryüzü saçma binası’nın geciken yıkımına nakdî ceza

GOOGLE’da ‘Dünyanın yeryüzü absürt binası’ kendisine önce tam çıkan 18 kıvrım binanın yıkımı geciktiği amacıyla müteahhit firmaya, günce 1984 liralık ukubet uygulanmaya başlandı.

Kahramanmaraş İl Hususi İdare Binası, inşa edildiği 1994’ten bu yana hem rengi hem yapısı ile dikkat çekti. İnternet kontrol motoru Google’a ‘Dünyanın bildirme absürt binası’ yazılarak yapılan aramada evvel sırada çıkan binanın, eş ayında başlanılan katabolizma işlemleri sürüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin projesi kapsamında kaldığı için yıkımı matlup binanın kamu katları ile otoparkları yıkıldı, ana söküm işlemleri ise bitmeme ediyor. Bu işlemlerden sonraları anne doldurulup, yadımlama çalışmaları tamamlanacak.

Yıkım çalışmaları sürse dahi yüklenici firmanın, sözleşmedeki konfirmasyon tarihine uymadığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’nce firmaya süre verilirken, inikat gereği cezai müeyyide uygulanmaya başlandı. Müteahhit firmaya, münakasa bedelinin 10 binde 3’ü oranında günlük 1984 liralık ukubet verildi. Firma, seçkin geciken çevrim için bahis konusu bedeli ödeyecek.BELEDİYE, YIKIM İÇİN TARİH VERDİKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden da yapılan açıklamada ise “İşi süresinde bitiremeyen firmaya konvansiyon hükümlerince cezai müeyyidelerin uygulanmakta olup, yadımlama çalışması 10 Ekim tarihine kadar bitirilecek” denildi.

Geçen sene 10 Kasım’da 6 milyon 615 bin liraya münakasa edilen binanın yıkımı üzere saha teslimi, 20 Meyan 2021’dahi yapılmıştı. Sözleşmeye göre, binanın yıkımının 17 Haziran 2022’bile tamamlanması istenmişti. Büyükşehir Belediyesi ise bu süre aşıldığı üzere 29 Haziran itibarıyla yüklenici firmaya, ukubet kesmeye başladı.



Share: