Sezon geçişi aktarlarda işleri arttırdı

Sezon geçişi aktarlarda işleri arttırdı

MARDİN Mardin’de, mevsimin kıştan bahara intikal yapmasıyla alay malay artan griplere alın insanlar aktarlara talep göstermeye başladı

Şita aylarının bitmeye yaklaşması birçok kentte baharın karşılanmasıyla alay malay mevsim geçişinde oluşan gripte yaygınlaşmaya başladı. Grip kabilinden rahatsızlıklara iyi mevrut bitkiler bandaj görürken, aktarlarda mesailer yoğunlaşmaya başladı. 5 dakikada kaynatılarak hazırlanan bitkiler mevsim geçişlerinde oluşan rahatsızlara hal olurken fiyatları ise alışılagelen ezgi ediyor. Başta Gülhatmi bitkisi kalkmak amacıyla Kiraz sapı, Rezine ve Zencefil haddinden fazla arzu görenler beyninde bulunuyor.

“Bu sezonluk geçişlerde talepler artıyor”

Sezon geçişlerinde taleplerin arttığını tamlayan aktar Remzi Yağmurcu, “Sezon geçişinde yakalanan gribe yeryüzü iyi gülhatmi dediğimiz nebat mebzul dirimlik. 5 yahut 6 sayı kaynayan suyun içine attıktan sonra 5 zaman kaynatmamız gerekmektedir. 5 dakikadan sonraları güdük benzeri dinlendirmenin peşi sıra süzülerek bardağa koyabiliriz. Sabahleyin, öğle vakti ve akşam koyulmak için 1 çay bardağı içersek sezonluk gribe cebin koymuş oluruz. Bu bitki akciğeri koruyan tıpkı bitkidir. Mardin apayrı oluşmak üzere bir nice yerde yetişebilen ayrımsız bitkidir” dedi. Bitkini umum beyninde bildik tıpkısı soy olduğunu tamlayan Yağmurcu, “Bunun faydaları haddinden fazla aşkın grip, göğüste biriken balgam ve akciğerlerin soluk almasını sağlayıcı aynı bitkidir. Bu mevsimde oluşacak gribe alın kullanılabilecek nebatat Kiraz sapı, Rezine ve Zencefildir. Bunlar değişik veya bu arada kullanılabilir. Çokça kaynatmadan tüketmeyi öneriyoruz, kiraz sapını gülhatmi veya benzin ile bu arada tüketebilir. Günde 3 kez bu şekilde girmek griplere cebin koruyucu cins. Fiyatları alışılagelen insanlar ferah ferah alabilir. Bu sezonluk geçişlerde talepler artıyor” şeklinde konuştu.

Share: