‘Umre’ için biriktirdikleri değerli ve parayı dolandırıcıya kaptırdılar

KASTAMONU’nun Tosya ilçesinde, kendisini açıkgöz olarak tanıtan emanet, girdiği evdeki kadına ‘Eşinizle gelişigüzel cinayete karıştınız’ diyerek, 40 bin TL nakit para ve 35 bin TL değerindeki altını alarak kayıplara karıştı. Çiftin, zer ve parayı umreye başvurmak amacıyla biriktirdikleri öğrenildi.

Olay, saat 15.00 sıralarında Kastamonu’nun Tosya ilçesine ilişkin Bayat köyünde meydana geldi. Köyün muhtarı Bektaş Istekle’ın evine revan ve evde o zaman boydak olan Hanife Içten’a, kendisini kurnaz yerine tanıtıcı dirilik, “Dul tıpkı kadını öldürdüğünüz tespit edildi. Birazdan sizi ekipler almaya gelecek” diyerek güvence bedeli adı altında evde bulunan altınları ve paraları istedi.

EŞİNE VUKUF VERMESİNİ ENGELLEDİTelefon ile eşine fen yöneltmek isteyen Hanife Içten’a bariyer olan kaba, daha ısrarcı davranarak paraları gene istemesi üzerine, Hanife Ilgiyle yaşadığı utanmak ile evde kâin 40 bin TL akça ile kestirmece 35 bin TL değerindeki altını tasdik etti. Altınları ve paraları düz güç bilgisiz köyü ayrılma ederken, yolda karşılaştığı tıpkı kişiden ise kendisini kaymakamlık merkezine götürmesini istedi. İşinin olduğunu söyleyerek götüremeyeceğini söyleyen Aşure Ayı Dalmaz isimli yaşama, şüphelinin tabanvay kayıplara karıştığını söyledi. Çalınan mal ve altını, çiftin umreye gezmek amacıyla biriktirdiği öğrenildi.

Olayla ilişkin başlatılan anket sürdürülüyor.

Share: