Kilis’te, 400 yataklı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Büyüklük Hastanesi hizmete açıldı

KİLİS’te, AKARSU fonlarından sağlanan 50 milyon euro ile yapımı tamamlanan 400 yataklı vagon Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Büyüklük Hastanesi, törenle hizmete açıldı.

Kilis’te yapımı tamamlanan Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Çap Hastanesi’nin açılışı üzere tören düzenlendi. Törene; Kilis Valisi Recep Soytürk, Afiyet Nazır Yardımcısı Miğfer Tolunay, Avrupa Birliği (AKARSU) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Kilis Şehremini Mal Ramazan, milletvekilleri, Alaeddin Yavaşça’nın eşi Ayten Yavaşca ile bürokratlar katıldı. ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Ayten Yavaşca, eşinin Kilisli olmakla sürekli övündüğünü söyledi.

Kilis Valisi Recep Soytürk ise Kilis’in, çizgi komşusu Suriye çöz savaşının peşi sıra binlerce Suriyeliyi mihman ettiğini belirterek, “Bu büyüklüğünde kişiyi misafir etmek 147 bin Türk nüfusa, ilişik namına 91 bin nüfusu ululamak kolay değildir. Yeryüzü büyük sorunlardan biri esenlik hizmetleriydi. Bulunan hastanemiz 91 bin misafiri kaldıracak ayrımsız kapasitede değildi. Bu çerçevede yapılan eskimemiş hastanemiz çokça domuzuna oldu” dedi.’BAŞARI HİKAYESİ’Sağlık Vekil Yardımcısı Tolga Tolunay ise konuşmasında, Kilisli olduğunu hatırlatarak, “Göçmen sağlığı projesi eksiksiz dünyanın kabul ettiği ülkemiz için sükse hikayesidir. Göçmen sağlığı 30 ilimizde 187 muhacir sağlığı merkeziyle yaygınlaştırılmıştır. SU ile bakanlığımızın yaptığı eş mücahede sonucu Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Hastanesi’nin bir eseridir” diye konuştu.SUTAŞ Türkiye Delegasyonu Başkanı Sefirikebir Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye’nin 10 yılı fazla süredir dünyada bildirme çok Suriyeli mülteciyi barındırdığını belirterek, “Türkiye’nin savaştan kaçanlara karı sahipliği ika konusundaki diri çabalarını takdir ediyoruz. Bu çabalarında Türkiye’ye destek oluyor ve izinli Türk makamları ve Türk halkıyla gelişigüzel çalışmaktan alım duyuyoruz. Ancak bunlar geçici çözümlerdir. Asıl çözüm, Suriyelilerin emin bire bir şekilde evlerine dönebilmelerini bulmak olacaktır. Bunun için birlikte siyasi bire bir çözüme, yani Suriye’de 11 yılı aşkın süredir devam fail biaman savaşın sona erdirilmesine ihtiyaç var. Türk halkı kabil tığ birlikte bu soruna siyasal bir hal bulunmasını istesek ve bu yönde çabalama sarfiyat etsek de maalesef çözülemedi. Bunun sorumluluğu Suriye rejimine ve onun arsıulusal destekçilerine aittir” dedi.BAKAN KOCA’DAN VİDEOLU MESAJSağlık Bakanı Fahrettin Adam’nın gönderdiği video sıkıntı bile törende yayımlandı. Icra Vekili Kayırıcı mesajında, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Izzet Hastanesi’nin Avrupa Birliği eliyle yapılan uluslararası katkının ve planlı gelişim birliğinin somut tezahürü olduğunu vurgulayarak, “Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ve Bakanlığımızın ortak çalışmalarıyla mensur edilen hastanemiz ve munsap diş sağlığı merkezimiz, nitelikli sökel odaları, arsıulusal standartlara topluluk ameliyathaneleri ve son teknolojik cihazlarla çağına akla yatkın sağlık hizmetlerini herkesi kucaklayan anlayışla yapmak üzere Kilis halkının hizmetine sunulmuştur” dedi.

Konuşmaların peşi sıra törene katılanlar kurdelesini kestikleri hastaneyi dolaştı.

Share: