Reisicumhur Erdoğan, İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum AK Parti’ye Programı’nda konuştu: (2)

Cumhurbaşkanı ve DOĞRU Tümen Umumi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tığ bu güzelim yolları yaparız amma HDP’si ve diğerleri sadece konu üretirler. Farkımız bu. Onlar Kandil’e misil ararlar. Biz halkımıza modern yollar yaparız. Farkımız bu.” dedi.

Reisicumhur Erdoğan, Sezai Karakoç Firez ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum AK Tümen’ye Programı”na katılım etti.

Türkiye Yüzyılı’nı gençlerle yükselteceklerini ve zirveye taşıyacaklarını dile getiren Erdoğan, “Zira biz hep alay malay Türkiye’yiz.” vurgusunda bulundu.

İstasyon Meydanı’nda şişman açım töreni düzenlediklerini anımsatan Erdoğan, “Bugün Diyarbakır çevre yolunun açılışını yaptık değil mi? Yolun güzelliğini gördünüz değil mi? Tığ bu güzelim yolları yaparız ama HDP’si ve diğerleri takkadak laf üretirler. Farkımız bu. Onlar Kandil’e nöbet ararlar. Tığ halkımıza çağcıl yollar yaparız. Farkımız bu. Tığ, ‘Hep alay malay Türkiye’yiz’ derken, ‘Türkiye Yüzyılı’nı gelişigüzel mensur edeceğiz’ derken birileri kabil sömürme yapmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hayatının seçkin döneminde olduğu üzere bugün da bütün yolları gençlerle gelişigüzel yürüdüğünü belirten Cumhur Reisi Erdoğan, şöyle bitmeme etti:

“Temas mücadelemizi onlarla birlikte gerçekleştiriyoruz. Ego gencim. Ne? Zira gençlerle beraberim. Sizinle beraber misil yürüyenlerin ihtiyarlaması kabil değil. Beraberiz, biriz, kardeşiz, hep alay malay Türkiye’yiz. Gençler; nereye gidersek gidelim, milletimizle alelhusus gençlerimizle tıpkısı araya gelmeye önem veriyorum. Zira biz Diyarbakır’ın ciğeri, meftunesi varken birileri kadar FETÖ’cülerle benzen istasyonlarında hamburger yemenin, vabeste kapılar ardında hareket çevirmenin derdinde değiliz. Gençlerimizin heyecanından ve coşkusundan hangi kadar haddinden fazla yararlanma edersek kendimizi o kadar mutlu addediyoruz.

Takkadak serencam 2 yılda 15 farklı şehrimizde 25 buluşma gerçekleştirerek herhangi bir kesimden, rastgele yaştan, değme terbiye kademesinden gençlerimizle hem dostane ettik hem pir vakit geçirdik. Diyarbakır’a geçtiğimiz yıl yaptığımız ziyarette da gençlerimizle bire bir araya gelmiştik. Ülkemizde, 2023 seçimlerinde ilk defa rey kullanacak toplamda 6 milyonun üstünde, hoppadak Diyarbakır’de 172 bine andıran gencimiz var. Zımnında biz bu buluşmalarla tıpkı zamanda gençlerimizde eş geleceğimizi şekillendiriyoruz.”

“Dirlik ikliminin müspet sonuçları”

Bilgisizlik Kolları Başkanlığının düzenlediği, “İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum DÜRÜST Parti’ye Programı”nın gerçekte Türkiye Yüzyılı’nın bukanak sesleri olduğunu bildiren Erdoğan, Diyarbakır’ın; tarihiyle, türküleriyle, lezzetleriyle, muhabbetiyle ve hepsinden önemlisi insanıyla ayrı güzellikte aynı şehir olduğunu söyledi.

“Yıllarca yıldırı örgütlerinin baskısı altında, insanların güvenliklerinden bulut duyarak yaşadıkları Diyarbakır, artık geride kaldı.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır, şairin, ‘Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır.’ diye tanım ettiği eşkıyalardan kurtuldukça özünü yeniden bulmuştur.” ifadesini kullandı.

Zaman gündüzüyle gecesiyle varlık yoğun aynı Diyarbakır olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Surların, camilerin, kiliselerin, taş binaların, buram buram gün kokan silüetleri çıplak hale gelmiştir. Hevsel bahçelerinin bitkileriyle, kelebekleriyle, çocuklarıyla, neşesi namına gelmiştir. Şehrin dört bir beraberinde, ardı ardına yükselen fabrikalarda işine, aşına, geleceğine sarılan insanların cebin terlerinin bereketi, haneleri doldurmuştur. Bu hayat ikliminin müspet sonuçlarını, insanımızın günce hayatından ekonomiye büyüklüğünde rastgele alanda soldurmak mümkündür. Zaman buradaki buluşmamızı da Diyarbakır’ın yeniden ülkemizin önde gelen uran, ticaret, ekin, konuşma ve tabii gastronomi şehri haline yetişme iradesinin bire bir sembolü adına hesap ediyorum.”

“Elden akıbet tıpkı kamer içerisinde Sayın Putin’le 5 kat görüşmemiz var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küşat konuşmasının arkası sıra programı ahbapça şeklinde bitmeme yol açmak istediğini söyledi.

Programda bulunan gençlerden biri, Batman’dahi sabık yıl gerçekleştirilen cahillik buluşmasında ayrımsız katılımcının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kürtçe selamlamasından etkilendiğini belirterek, “Kürtçe konuşmanın yasaklandığı ve Kürtçe konuşanların zindanlara atılıp işkence gördüğü Diyarbakır’dan ego birlikte sizleri Kürtçe esenlemek istiyorum.” ifadesini kullandı.

Genç, Kürtçe “Değerli Cumhurbaşkanım görklü geldiniz, eğlence getirdiniz. Hepimiz sizi canı özden, ilgiyle haddinden fazla seviyoruz ve haddinden fazla derece veriyoruz. İyi kim varsınız.” dedi.

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi, 19 yaşındaki gailesiz ise ilk kez rey kullanacağını belirterek, Erdoğan’a, Rusya Büyüklük Başkanı Vladimir Putin’in, “Türkiye’ye doğal gaz merkezi kurulabilir” açıklamasını ve Türkiye’nin tahıl koridoru sürecini elbette sağladığını sordu.

Reisicumhur Erdoğan, gencin sorusunu şu şekilde yanıtladı:

“Alelhusus tayin ettiğiniz soru, şu anda ekranları başında bizi izleyen milletim için haddinden fazla iri ehemmiyet bildirme ediyor. Bittabi tığ, dünyaya malum hamburger yemeye gitmedik. 20 yıldır, lüzum Başbakanlığım icap Cumhurbaşkanlığım döneminde, dünya liderleriyle sürekli musahabe halinde olduk. Hoppadak son bire bir kamer içerisinde Sayın Putin’le 5 nöbet görüşmemiz var. Zelenskiy ile bir şekilde. Diğer tarafta ESIR başkanıyla telefon diplomasisiyle görüşmelerimiz var. Şayet siz, bu asıl görüşmeleri yoğunlaştırırsanız, bir araya gelirseniz onlarla siyasal, ticari, kazançlı, kültürel ilişkilerinizi arttırırsanız, tabiatıyla kim bu hukuk ne yapıyor? Doruk yapıyor. İşte tığ bunu başardık. Biz bunu başardığımız üzere bile o nazik dönemde Sayın Putin ile, Zelenskiy ile burada ara bulucu mümkün miyiz diye ayrımsız aşama attık ve herhangi bir iki yan de önce Antalya’ya dışişleri bakanlarını gönderdiler.

Daha bilahare Dolmabahçe’ye bu tahıl koridoruyla ilgili adımı alaşağı etmek için tekrar heyetlerini gönderdiler. Bu hububat koridorundan şu anda 8 milyonu (ton) aşan tıpkı tahılı dünyaya servis ettik. Sayın Putin’le yaptığımız sonuç görüşmede de kendisinden, hele tabiatıyla beraber, tahılın dışında benzeri da Afrika ülkesi ilkin doğmak için, oraların beş altı ümranlı yahut kalın kafalı kalmış ülkelerine neler aktarabiliriz, bunun adımlarını attık. O de neydi? Basma konusu. Olay yalnız tahıl değil. Matbua var. Zira kuraklığın sakil olduğu bu ülkelere tıpkısı de gübreyle onların bu sıkıntısını gidermeniz gerekiyor. Sayın Putin’le yaptığım sonuç görüşmede bunun dahi önünü inşallah aşacağız. Böylece bu az kaslı, gelişmekte olan ülkelere hububat ve gübreyle bu adımı atacak ve Türkiye namına dünyadaki değişik yerimizi tanıt edeceğiz.”

(Sürecek)

Share: