Adana Demirspor – Galatasaray maçının arkası sıra – Okan Ekşimsi

Spor Kaba But Süper Lig’in 8. haftasında mihman olduğu Adana Demirspor ile 0-0 berabere artan Galatasaray’ın maharet direktörü Okan Ekşimsi, “Galatasaray takımı seçkin kazanamadığı maçta üzüntü duyar. Bu üzüntüyü şu anda duyuyoruz.” dedi.

Buruk, karşılaşmanın arkası sıra düzenlenen matbuat toplantısında, Galatasaray’ın kuruluşunun 117. yılını kutlarken, kulübün kurucusu Uca Sami Yen ve arkadaşlarını andı.

Adana Demirspor karşısında istediklerini sahaya yansıttıklarını ve önde baskılarını akla yatkın yaptıklarını belirteren Ekşimsi, şunları söyledi:

“Rakibe haddinden fazla fazla ayazlık şansı vermedik 11’e 11’lik bölümde. Abat bir şekilde üçüncü bölgeye gittik ama buradaki sonlandırma, buluşturma, alelhusus penaltı alanı içindeki buluşturmalarımız çok iyi değildi. Yani penaltı alanı içinde 40 öğün topla buluştuk amma bunları haddinden fazla canlı kullanamadık. Kalitemizi biraz daha sahaya koymamız gerekiyordu. Kemiksiz gol pozisyonlarına girdik. Rakibimizin da özellikle akıbet bölümde yakaladığı pozisyonlar oldu. Hamlelerimiz, aktör değişikliklerimiz oldu. 11’e 10’dan sonraları gine oyuncu değişikliklerimiz oldu. Keskin oynayan oyuncuları çıkarmadık gerçekte, bereketli birlikte oynayan oyuncuları çıkardık. Gine önde takıma gol bölgesinde külfet edecek oyuncuları oyuna soktuk. Denedik olmadı. İki iki takım için da evire çevire bire bir futbol ortaya daha çok. “

Ekşimsi, sahanın zeminin üzücü olduğunu, her iki takımın da bundan haddinden fazla etkilendiğini dile getirdi.

Ekşimsi, “Tıpkısı puanı rüşvet namına mı görüyorsunuz, 2 puanı zayi mı?” sorusuna “Elbette üzüntülüyüz. Rakip serencam 20-25 dakika 10 güç eskimiş. Birçok gol pozisyonuna girmişiz. Yani ofansif namına faik oynadığımız benzeri maçtı. Galatasaray takımı herhangi bir kazanamadığı maçta üzüntü duygun. Bu üzüntüyü şu anda duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün’ün performansını değerlendiren Ekşimsi, iki oyuncunun da rakip ukubet sahasına mail yerlerde buluştuklarını ama sonuç vuruşlarda haddinden fazla bereketli olmadıklarını söyledi.

Bu durumun sıkıntısını yaşadıklarını anlatım fail Ekşimsi, “Onun dışında rakip salim ceza sahasında 45-46 kere topla buluşmuşuz. Buna müsaade vermiş rakip. Abat bir şekilde gitmişiz ama sonlandıramadık.” ifadelerini kullandı.

Yerli oyuncular

Ekşimsi, maçta ferah başarım sergileyen oyuncuları oyundan çıkarmasında yabancı aktör kuralının etkisinin olup olmadığı yönündeki istifham üzerine, 3 Türk oyuncunun ilk 11 ve oyunun devamında ayartmak zorunda olduğunu söyledi.

Bu durumun vakit kaybetmeden Galatasaray’ı değil, bütün takımları etkilediğine dikkati çekici Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hele oyuncu değişikliklerinde bu zorluğu yaşıyoruz. Takımda on paralık kimsenin yeri tabiatıyla kim garanti değil. Yani tapulu yeri bulunmayan kimsenin. Takım bu zamana kadar bütün ferah gitti. Hep oyuncularımdan, Asalet’in bile Yunus’un üstelik performanslarından hep memnunum. Onu söylüyorum. Arz iyisini yapmaya çalışıyorlar. Zaman alelhusus sonlandırmada eksiksiz adına belki sonunu getiremediler ama genel olarak onlar birlikte yüzdelik 100’ün vermeye çalışıyor.”

Ekşimsi, bakir takım oldukları için oyuncuların birbirine adaptasyonun birlikte bu anlamda edisyon olduğunu belirtti.

Oyunun takkadak 1-2 oyuncu üzerinden kesin görülmemesi gerektiğini kaydeden Ekşimsi, “Ayrı Ayrı şeyler düşünülebilir. Burada Türk rotasyonuna hem maçın başına hem oyun içerisinde değişik şeyler düşünülebilir.” diye niteleyerek konuştu.

Icardi’nin durumu

Ekşimsi, Mauro Icardi’nin adalesinde hissetiği ağrıdan ortalık Adana Demirspor maçında form giyemediğini dile getirdi.

Icardi’nin karşılaşma öncesindekOyuncunun güzeşte haftasının umumi adına bereketli geçmediğini dile getiren Buruk, “Yani takkadak saha içi değil yani özel hayatında birlikte çokça gani sıfır tıpkı haftası vardı onun amacıyla. Devamında ağrısı üstelik devam edince bu maç üzere kadroya almadık. Önümüzdeki maçta bizle alay malay olacaktır. “

Ekşimsi, takımın haddinden fazla pozisyona girmesine rağmen akıbet alamamasına dayalı soruya genel namına bakıldığında yeni aynı takıma bakarak bugün maçı nail olsalardı ligde önder olmuş olacaklarını vurguladı.

Ekşimsi, “Daha dominant tıpkı topluluk görüntülemek istiyorduk. Bugün de bunu ortaya koymaya çalıştık. Kazanamadığımız maçların hepsinde bu hâkim oyunu ortaya koymaya çalıştık. Genel yerine oyunculara baktığımızda ongun yolda olduğumuzu gösteriyor. Kimi Zaman nüsha peki. Arada Sırada gayrimümkün. Amma olacaktır.” diye konuştu.



Share: