Norveç ve İsviçre’den, Cilo Dağı’nın eteklerindeki çocuk sakil temenni! Kilosu dudak uçuklatıyor

Hakkari’dahi çiftçilikle uğraşan Adaletli Kahraman isimli yurttaş, 10 yıl önceki Cilo Dağı eteklerinde gezdiği sırada kayalar beyninde haddinden fazla sayıda arının yuva yaptığını tespit etti. İlkbaharda belirleme ettiği alanı ayılardan destek olmak üzere sakır sakır nöbet tutarık kayaç balının hazır olduğu eylül ayına büyüklüğünde bekleyen Alp, balları tekmil tehlikelere karşın 2200 rakımlı dağa tırmanarak topladı. Binlerce arının zarfında balı kovalara koyarak hususi müşterileri amacıyla köye getiren Yiğit, zamanla bunu Norveç, İsviçre, İran ve Irak üzere ülkelere göndermeye başladı.

“5 AY SÜRESINCE KEZ TUTTUM”

Cilo Dağı eteklerinde bulduğu 4 sayı kayaç balı yuvasından bir tanesine ayıların saldırdığını ve umum balları yediğini tamlayan Alp, küsurat 3 yuvadaki 40 kilogram kaya balını ise toplayarak yaklaşık 80 bin TL dirimlik elde etmeyi hedeflediğini söyledi. Kaya balını Cilo Dağı’nın eteklerinde mukavim tıpkı çalışmayla elde ettiğini belirten Adil Alp, “Ben yıllardır çiftçilik yapıyorum. 10 sene önceki tayin ettiğim bu halis yuvalarının gelişigüzel sene bakımını yaparak gözüm kadar bakıyorum ve aylarca nöbetini tutuyorum. Seçme ilkbaharda kontrolünü yapıyor ve sonbaharda balı alıyorum. Burada oluşan bal tamamen doğal baldır. Burada 40 kiloya mail bal çıkıyor.

“KİLOSUNU 2 BİN 500 LİRADAN SATIYORUZ”

Doğal bal olduğu üzere bayağı ikbal var. İnternet üzerinden tanıştığım Norveçli arkadaşlar benden seçkin sene istiyorlar, ben üstelik onlara özel gönderiyorum. Yani dünyanın ayrımlı ülkelerine gönderiyoruz. Kaya balını şu dakika 2 bin 500 TL’den satıyoruz. Bugün da dağa çıkarak sakim güneşin altında ve binlerce arının içinden balları çıkarıp kovanlara koyduk. Bu sene daha artımlı görünüyor” dedi.

Share: