Üçlü salgına cebin savaşan yeryüzü saf antibiyotik: Hâlsiz

Müselles salgına alın savaşçı sunma katıksız antibiyotik: Turşu

65 değişik aygın baygın çeşidi üretimi özne Selman Kozan:

“Aygın şita aylarında birçok hastalığa karşı savaşçı en natürel antibiyotik gibidir”

KONYA – Konya’birlikte kış aylarında özellikle akıbet zamanlarda mütezayit grip salgınlarından sonradan vatandaşlar bağışlıklarını güçlendirmek üzere turşuya ve haşat suyuna yöneldi. Mandalina, haya, kavun, lamba karpuzu kabilinden 65 zümre aygın baygın üretimi yapan Selman Kozan, “Haşat kış aylarında birçok hastalığa karşı savaşan bildirme doğal antibiyotik gibidir ve turşunun birçok ilaçtan daha etken olduğu bilinir” dedi.

Sonuç zamanlarda yaygın olan dal teneffüs yolu hastalıkları sağlığı zılgıt etmeye başladı. Covid-19, enflüanza ve solunum yolu enfeksiyonuna hastalık olan Respiratuvar Sinsityal Virüsün birleşimiyle ortaya çıkan ‘üçlü salgın’ ilkin füru kalkmak amacıyla herkeste canlı olabiliyor. Hele muafiyet sistemi hastalıklı olan vatandaşların yakalandığı ve kısık geçirdiği hastalık, hastanelerde üstelik arada bir yoğunluğa illet olabiliyor. Bağışıklığını pekiştirmek isteyenler ise ayrımlı yollara başvuruyor. Maske kullanımının azalmasıyla kalan ve daha macerasız yayılan salgına karşı bazı vatandaşlar turşuya yöneliyor.

“Birçok ilaçtan daha çalışkan olduğu bilinir”

Mandalina, haya, kavun, lamba karpuzu gibi 65 farklı harap üreterek satışa sunduğunu anlatan turşucu Selman Kozan, “65 değişik turşumuz var. Mandalinadan yumurtaya kavun, karpuz, erik, çağla kabil çeşitlerden oluşuyor. Turşunun birçok faydası var. Hele kış aylarında arzu gören turşunun faydaları saymakla bitmiyor. O yüzden bitap yahut haşat suyu kış aylarında işkembe bulantısını, kas kramplarını rahatlatır. Hastalıklara karşı savaşçı argın sunu katıksız antibiyotiktir ve turşunun birçok ilaçtan elan canlı olduğu bilinir. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığa çokça bol gelir. Muafiyet sistemini güçlendirir, hastalıklara alın korur, erke verir, vücudun direncini yükseltir. Geçit ağrılarına hele haddinden fazla dolgunca geldiği ve aygın baygın suyunun da bunun kadar henüz birçok rahatsızlığa dolgunca geldiğini sıralayabiliriz” dedi.

“Natürel antibiyotik ve bağışıklık sistemi güçlendiricidir”

Şita aylarında argın tüketiminin arttığını anlatan Selman Kozan, “Özellikle şita aylarında, turşuya talep elan aşkın oluyor. Zira hastalanan, boğazı yanan, öksüren rekiz hâlsiz suyu ve turşuya yöneliyor. Banal turşuyu sofralarımızdan kalık etmememiz gerekiyor. Tamamen natürel antibiyotik ve bağışıklık sistemi güçlendiricidir. En haddinden fazla mutat turşular tercih ediliyor. Kornişon, biber, görgüsüz, lahana bu aylarda virüsün çok olduğu dönemlerde yeryüzü çok yeğleme edilenler ortada” şeklinde konuştu.

Biber ve sarımsak turşusunun ayrımsız çokça faydasını sıralayan Kozan, “Biber turşusunun vatandaşlar arasında alelumum mideyi erinçsiz ettiği söylenir amma bu bitap göden bakterilerinin gelişimini engeller, yağ yakımı arttırır ve kilogram vermeye havari evet. Hazımsızlık ve kabızlığa ongun gelir ve içki insülinini dengeler. Sarımsak turşusunun ise cildi tazelemeye faydası olur, sivilce oluşumunu engeller, akciğerlerde enfeksiyon oluşumunu engellemesinde faydası vardır. Bağışıklık sistemini ve ruh sağlığını korur, mezellet kabilinden rahatsızlıklara cebin da defans sağlar. Genel yerine fiyatlarımız ise turşularda kilosu çeşidine göre 40 liradan başlıyor, 150 liraya kadar çıkıyor. Dermansız suyunun litresini ise 20 liradan satışa sunuyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Şita mevsiminde turşuyu imdi tükettiklerini belirten Ömer Faruk Akar de, “Turşuyu Türk milleti yerine seviyoruz. Turşunun hastalıklara ferah geldiğini düşünüyoruz. Şita aylarında alelhusus henüz fazla tüketmeye başladık. Tıpkısı taraftan birlikte adamakıllı benzeri araç, acıktırıyor insanı. Arz çok kornişon tüketiyoruz, biberiye turşusunu seviyoruz. Daima gelip alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: