Prof. Dr. Biri: “Güçlükle Ultrason Iltisak Biyopsi’nin kestanecik kanseri erken kişileştirme etmesi prostat kanserinin tedavisini kolaylaştırmıştır”

Prof. Dr. Biri: “Daraç Ultrason Bileşke Biyopsi’nin kestanecik kanseri er canlandırma etmesi prostat kanserinin tedavisini kolaylaştırmıştır”

ANKARA – Koru Ankara Hastanesi Bevliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Biri, prostat kanseri teşhisinde kullanılan genişlik yeni ve ati formül olan Az Ultrason Birleşme Biyopsi karşı, “Prostat kanseri teşhisinde kullanılan genişlik yeni ve encam ultrasonografi yöntemi olan Az Ultrason Iltisak Biyopsi ile prostat kanserini kişileştirme etme oranlarının yükseldiği görülmüştür” dedi.

Günümüzde erkeklerde yeryüzü kesif tanıdık kanser türü adına dikkat çeken prostat kanserinde, erkeklerin yaşam boyu yakalama olasılığı kestirmece yüzdelik 10-12 namına gösteriliyor. Prostat kanserinin bu kadar yoğun görülmesi değişik kanser türlerinde olduğu kabilinden er tanısını dahi yüce kılıyor. Prostat Spesik Antijen taraması arkası sıra mutat yöntemlerle prostattan çıngı alınması, prostat kanseri teşhisinde mergup ferah tıpkısı tekniktir. Bu teknikte prostatın kolaylıkla gelişigüzel bölgesinden biyopsi alınıyor. Ancak kestanecik kanseri homojen yani tekdüze tıpkı kanser türü olmadığından klasik biyopsi tekniği kestanecik kanseri teşhisinde mahdut kalabiliyor. Bu durum de tedavinin gecikmesine, kanserin ilerlemesine ve kansere tutkun ölümlerin artmasına sebep olabiliyor.

Bu çerçevede Koru Ankara Hastanesi Bevliye Kürsü Başkanı Prof. Dr. Hasan Biri, kestanecik kanseri teşhisinde geçer not en yeni ve doğacak yöntem olan Az Ultrason Füzyon Biyopsi ile kestanecik kanseri kişileştirme ika oranlarının dahi yükseldiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Hasan Biri, ” Türkiye’da ilk Koru Ankara Hastanesinde mergup yöntem ile anadan görme ultrason yöntemlerinin göremediği ya dahi ayırt edemediği bölümler mufassal ve mahdut ayrımsız şekilde görüntülenebilmektedir” dedi.

Kestanecik kanserinin erkeklerde sunma sık görülen amansız hastalık türlerinden biri olduğu bilgisini yineleyen Biri, “Kestanecik kanserinin bu kadar sık görülmesi özellikle erken tanısını çokça mefret kılmaktadır. Erken tanıda elimizde kullandığımız beş altı pasaj muhteşem usul var. Bunlardan bir tanesi birlikte kan testidir. Kanda PSA dediğimiz kestanecik vasıtasıyla salgılanan aynı tuhaf tümör markerı adına akseptans edilen benzeri olağan zaman testimiz var. Eğer benzeri hastada ayrımsız dem testinde PSA değeri faziletkâr çıkarsa burada aynı prostat kanseri olma ihtimali vardır. Tabii PSA değerinin kaç çıktığına bakarak üstelik prostat kanserinin görülme riski haddinden fazla artar. Eksiksiz kanserlerde olduğu üzere prostat kanserinde birlikte tanılama hele biyopsi ile konur. Yani prostattan alınan biyopsiyle konmaktadır. Dolayısıyla prostat kanserinin erken tanısında, PSA yüksekliğinin geçirilen enfeksiyonlar veya ameliyatlar üzere tıpkı gerekçesi yoksa bu hastada bir prostat kanseri şüphesiyle biyopsi yapılar. Prostattan alınan biyopsinin ise özellikle er tanı ve doğru ölçülü olması akıbet evre eke. Çünkü prostatta biyopsi metodu hangi kadar doğru sonuç veriyorsa bu erken teşhis itibarıyla o kadar önemli” diyerek konuştu.

“Sıkı Ultrason Iltisak Biyopsi’nin en balaban avantajı MR ihtiyacı yapılan bir ultrason tekniği olması”

Kestanecik kanserinde makbul 3 lime metot olduğu bilgisini veren Biri, şu ifadelere saha verdi:

“Metotlardan benzeri tanesi klasik prostat biyopsisi dediğimiz makat marifetiyle ve ultrason eliyle yapılan ölçün biyopsi. 12 kıta odaktan ve kaknem odaklardan yapılan biyopsi şeklinde yapılmakta. Bire Bir değişik formül MR bileşke biyopsi dediğimiz yöntem. Yani hastaya geçmiş bire bir MR yaptırıp çıkan sonuca bakarak füzyon biyopsi yapılır. Serencam adına de birazdan avantajlarını sizlere aktaracağımız Ensiz Ultrason Bileşke Biyopsi adında yıpranmamış aynı ustalık var. Bu tekniğin arz mehabetli avantajı tıpkı genişlik MR füzyon biyopside olduğu kabilinden tıpkı füzyon biyopsi yapabilmeniz. Burada muhteşem olan dideban biyopside hastaya önceki bire bir MR yapıyoruz. Fakat biliyoruz ki rastgele hastaya MR yapmamız cins değil. Alelhusus vücudunda standlar olan evet birlikte protez olan hastalara MR çekmeniz çok el. Sınırlanmış agorafobi olan hastalara MR yapılması bile haddinden fazla tahakküm. Bu kalem hastalarda bugüne büyüklüğünde Füzyon Biyopsi yapılması çok zordu. O nedenle bu Mahdut Ultrason Iltisak Biyopsi’nin sunma majör avantajı MR ihtiyacı duymadan, süreğen böbrek hastası, şeker hastası kabil hastalara merhem ita zorunluluğu olmadan yapılan bire bir ultrason tekniği olması. Bu ultrasonun standart ultrasonlardan farkı efdal rezolüsyonla veren ve yaklaşık 70 mikronluk kesinliklerle MR’a göre 10 tekmil henüz kudretli tıpkı kaynak sağlayan bir yöntem. Dolasıyla Yurt Ultrason Birleşme Biyopsi şu dakika dünyada dahi bildirme doğacak uygulayım bilimi kendisine görülmekte.”

“Ancak Ultrason Birleşme Biyopsi, kestanecik kanserinin tanısından PSA’dan bilahare yapılan biyopsiyi haddinden fazla henüz kolaylaştırmış ve avantajlı arkaç gelmiştir”

Sınırlı Ultrason Füzyon Biyopsi metodu ile hem MR dezavantajlarından yaşanmaması, hem poliklinik şartlarında yapılması hem de erdemli çözünürlük dolayısıyla sonuçlardaki menfi son oranının namevcut denecek büyüklüğünde az olduğunu dile getiren Biri, “Ayrıksı bire bir avantajı ise özellikle değişik gerekçelerle mamul aynı Galyum Pet-CT’üstelik eğer prostatta kaka ayrımsız genişlik varsa Pet-CT görüntüleriyle bile burada bileşke ayırmak olanaklı. Bu nedenle Mahdut Ultrason Iltisak’un hem MR ihtiyacının olmaması fakat MR görüntülerini birlikte kullanabilmesi hem çözünürlüğünün erdemli olması zımnında sınıflandırmaya ilişkin kendisine bileşke yapması hem üstelik Pet-CT ile koşut benzeri şekilde bunu yapabilmemiz şanlı bir avantajdır. Zaman Sıkıntılı Ultrason Füzyon Biyopsi kestanecik kanserinin tanısından PSA’dan sonra yapılan biyopsiyi çok henüz kolaylaştırmış ve avantajlı kuzuluk gelmiştir” ifadelerine düz verdi.

“Sıkı Ultrason Birleşme Biyopsi’nin kestanecik kanseri erken canlandırma etmesi, prostat kanserinin tedavisinde de elimizi çok kolaylaştırmıştır”

Prostat kanserinin er teşhis edilmesi hastalığın tedavisinde çokça muhteşem ayrımsız afi oynadığını hatırlatan Biri, “Mikro Ultrason Füzyon Biyopsi’nin kestanecik kanseri erken canlandırma etmesi ya birlikte kişileştirme ika oranını artırması, prostat kanserinin tedavisinde de elimizi haddinden fazla kolaylaştırmıştır. Hem perineal yolla yapılması yani enfeksiyon riskinin beş altı olması hem sıklığının erken şekilde belirleme edilmiş olması prostat kanserinin er tanısında elimizi çokça elan kolaylaştırmış, bu birlikte bize metodoloji olarak kişileştirme konmuş prostat kanseri oranının sayısını artırmıştır. Bunun avantajı ise elan sonraları yapılacak olan tedavilerde kolay sağlamasıdır” açıklamasında bulundu.

Share: