Keneyle geçici hastalığın bıraktığı hasarları ozon tedavisiyle yendi

Trabzon’dahi sakırga ısırması sonucu yakalandığı Lyme hastalığına kapalı rahatsızlıkların ardından Karadeniz Beceri Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde ozon tedavisi gören Briz Alay, zinde günlerine köylü döndü.

Evli ve iki bala annesi 41 yaşındaki Küçümseme, 2015 yazında Akçaabat ilçesi kumsalında oturduğu tam sakırga ısırması sonucu hastaneye başvurdu.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Küçümseme, kestirmece 1 kamer sonradan başlangıç dönmesi, göden bulantısı, iştahsızlık ve yük kaybı kadar mesail yaşamaya başladı.

Trabzon ve Ankara’daki muhtelif hastanelere başvuran Bayram’a kene ısırması sonucu borrelia bakterisinin vücuduna yayılmasının defa açtığı “Lyme hastalığı” teşhisi konuldu.

Hastalığına mecbur murdarilik geçek incelmesi, lenflerde irinlenme, beyinde doku bozukluğu, bilinç bulanıklığı, vertigo ve katmerli kilogram kaybı gibi çok sayıda komplikasyonu benzeri anda dinamik Kortej, gittikçe yardımsız ayağa kalkamaz oldu.

Bu süreçte Ankara ve Trabzon’da tedavileri süren Meltem Bayram, yaklaşık 3 kamer evvel kanındaki enfeksiyonun temizlenmesi üzerine doktor tavsiyesiyle ozon tedavisine karar verdi.

Tekerlekli sandalyeyle geldiği KTÜ Farabi Hastanesi’nde ozon tedavisine başlanan Saraka, hastalığın kere açtığı sıkıntılardan kurtularak müzaheret almadan yürüyebilir ayla geldi.

“Ozon tedavisinden sonradan şu dakika yürüyebiliyor, koşabiliyorum”

Meltem Alay, AA muhabirine, rahatsızlıklarının 2015’te sakırga ısırmasından aynı kamer bilahare haddinden fazla sayıda şikayeti benzeri anda yaşadığını, mukavim otama sürecinin başladığını anlattı.

Tedavi sonrası enfeksiyonun kanından temizlendiğini fakat hastalığının arasında, omuriliğinde ve vücudunda çokça hasar bıraktığını belirten Saraka, hasarların onarılmasına yönelik ozon tedavisine başladığını söyledi.

“Kapıma ayda 2 hafta ambulans geliyordu. 1000’lik kortizon veriliyordu. O üstelik yalnız atağı önlüyordu. Bacaklardaki güçsüzlüğe, yardımsız yürüyememe, yük kaybıma tek faydası yoktu.” diyen Bayram, ozon tedavisinden sonraları şu zaman yürüyebildiğini, koşabildiğini, vertigo, bacaklarındaki ve kollarındaki hâlsizlik şikayetlerinin imdi olmadığını tabir etti.

Söz, mecmu anlamıyla düzelmeye 10’uncu seanstan sonra başladığını kaydederek, şöyle konuştu:

“İlk seansları alırken psikolojim kötüydü. Hastalıktan yağlık uyuyamıyor, aşındırmak yiyemiyordum. 38 kiloya büyüklüğünde düşmüştüm. Şimdi omurilikteki incelmeye rağmen yürüyebiliyorum, bacağımı kaldırabiliyorum, gücüm kuvvetim geldi. Beynimdeki tazyik birlikte bulunmayan. Tekerlekli sandalyeyle buraya gelirken ruhsal olarak dirilik isteğim bitmişti. Hiçbir husus beni hayata bağlamıyordu. Deminden çiçeğin rengi da değişik geliyor. Ozon köle adi şaşırtıcı yarattı. Tek ümidim yoktu, Rabb’ime şükürler olsun deminden seçme şeyi yapabiliyorum.”

“İştahı hesabına geldi ve tahminî 6-7 kilo aldı”

Ozon Tedavi Ünitesi sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Şükriye Taşçı da Meltem Küçümseme’ın Lyme hastalığı kadar print benzeri hastalıkla uğraş ettiğini ve donuk süreçler geçirdiğini söyledi.

Hem bedensel hem üstelik ruhsal tükenmişlik durumunda kendilerine başvuran hastanın ozon tedavisine başladıklarını tamlayan Taşçı, “Rahatsız şu an kişi başına yürüyebiliyor. Kilo kaybı çıktı namevcut. İştahı yerine geldi ve yaklaşık 6-7 kilo aldı.” dedi.

Taşçı, hastanın vitamin eksikliklerini üstelik tedavi ettiklerini kaydederek, “Tutkun beribenzer çok donuk süreçler geçirdi ama Allah’a şükür şu dakika bakımından gayet bereketli.” ifadesini kullandı.

Share: