Gaziantep ruzname haberi… Gaziantep ve Adıyaman’da yüksek teknoloji yatırımları amacıyla 40 milyon lira ululuk desteği

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), imalat sanayinde (makine, eroin, enformatik, medikal, defans, teknik yapı) yenilikçi, kalifiye ve ilişik değeri erdemli ayrımsız istihsal yapısına geçişin sağlanması üzere sanayicilere 40 milyon lira destek verecek.

“Hayat Kalitesi Efdal, Beşeri Sermayesi Hayatiyetli, Rekabetçi ve Yenilikçi, Orta Doğu’nun Çekicilik Merkezi İpekyolu” hedefiyle çalışmalarına bitmeme İKA, kurulduğunu günden bu yana Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te 1080 projeyle 468 milyon lira yatırım hacmi oluşturdu.

İKA Genel Sekreteri Senet Akyılmaz, AA muhabirine, Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanlığına sadık Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünde faaliyetlerini gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak bölgedeki imalat sanayinin teknolojik dönüşümünü icat etmek üzere imalat endüstri tahavvül programını başlattıklarını söyledi.

Programın anne amacının hele Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te itidalli, ölçülü yüksek ve faziletli uygulayım bilimi ürünlerin üretimini çoğaltmak olduğunu rapor eden Akyılmaz, “Amacımız, bölgemizde üniversite sanayi hareket birliklerini imar etmek. Esasen Ar-Ge çalışmalarını artırarak teknoloji odaklı ürünlerin istihsal miktarını ve çeşitliliğini tasarruf etmek.” dedi.

Program kapsamında önce namına Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile gelişim birliğinde bölgedeki dönüşüme öncülük yapacak sektörlerin başında mevrut makine ve metal sektöründe yerinde analiz çalışması yaptıklarını anımsatan Akyılmaz, bu çalışmayla alay malay Gaziantep ve Adıyaman’de üretilebilecek erdemli ekleme değerli ürünlerin ve yatırımların envanterini çıkardıklarını kaydetti.

“40 milyon liralık desteği sanayicilerimizin kullanımına açtık”

Yapılan icraat sonucunda Gaziantep imalat sanayisinin bu konuda muhteşem yeterliliğe ehil olduğunu ayırt ettiklerini dile getiren Akyılmaz, şöyle konuştu:

“Bunun üzerine projeler geliştirdik. Öncelikle firmalarımızın bu konudaki farkındalığını artırmaya çalıştık. Ustalık ziyaretlerle İstanbul ve Ankara’daki büyük teknoloji firmalarını konuşma ettik. Henüz sonradan ulusal ve uluslararası düzeydeki teknoloji firmalarını Gaziantep’e nida ederek burada tedbir zirveleri yaptık. Oylumlu tıpkısı network oluşturduk. Deminden bile yaptığımız kayran çalışmaları sonucunda Gaziantep’te üretilebilecek erdemli teknoloji ürünlerin ve faziletkâr teknolojik yatırımların gerçekleşmesi amacıyla İpekyolu Kalkınma Ajansı yerine 40 milyon liralık desteği bölgemizdeki sanayicilerimizin kullanımına açtık. Bu davet kapsamında KOBİ’ler yararlanıcı olabilecekler. 21 Son Teşrin’bile başvurusu bitecek olan bu süreç şu anda bitmeme ediyor. Bütün KOBİ’lerimizi hele yüksek teknoloji mahsulat söylemek isteyen veya bakir faziletli uygulayım bilimi odaklı yatırımlar yapmayı planlayan firmalarımızın müracaat etmelerini bekliyoruz.”

“Gaziantep’te bir nice alanda üretim ve yatırım başlayacak

Firmaların asgari 500 bin maksimum 2,5 milyon liralık finansman desteği alabileceğine meni eden Akyılmaz, projelerin sonuçlanmasıyla birlikte Gaziantep’te imalat sanayisinde çokça yavaş aynı dönüşümün olacağını beklenti ettiklerini aktardı.

Akyılmaz, şöyle devam etti:

“Gaziantep’te imdi defans sanayisinde, medikal sanayide, yazılımda, siber güvenlik alanında ve sair erdemli uygulayım bilimi alanlarda üretimlerin ve yatırımların başlayacağını düşünüyoruz. Öncelikle çağrı rehberimizde iki mefret konu var. Birincisi Gaziantep’teki firmaların yeteneklerine kapalı kendisine üretilebilecek kullanılmamış ürünlerin listesi var. Hem o ürünleri atmak talip firmalara destek verebileceğiz hem bile davet rehberinde yer kayran Gaziantep’te yapılabilecek faziletli katma kızıl yatırımlar önerileri var. KOBİ’lerimizin bu yatırım önerilerini ve eser önerilerini de dikkate alarak müracaat sürecini değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.”

“Bu programı Gaziantep ve Adıyaman’bile uygulayacağız”

Gaziantep’in çıktı faziletkâr uygulayım bilimi ürünlerde birlikte arsıulusal global ticarette rakiplik avantajı sağlayarak dünyada tıpkısı bellik haline geleceğini dile getiren Akyılmaz, şunları söyedi:

“Burada biz sanayicilerimiz ve paydaşlarımızla beraber katkı sunmaktan büyük tıpkısı sevinme duymaktayız. Finansman değerli bindi programı 26 Eylül’dahi başladı ve 21 Teşrinisani 2022’bile sona erecek. Burada 40 milyon lira destekle sanayicilerimizin yüksek teknolojili ürün ortaya koymak için 200 milyon lira finansmana erişim imkanı sunacağız. Bu dahi ekosistem üzere korkulu benzeri soy. Özellikle finansman maliyetlerinin efdal olduğu ortamda korkulu bire bir avantaj sağlayacak. Bu programı Gaziantep ve Adıyaman’bile uygulayacağız.”

Share: