ESKİŞEHİR – “Türkiye Sohbetleri” toplantısı düzenlendi

Eskişehir’üstelik, Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında “Türkiye Sohbetleri ” toplantısı gerçekleştirildi.

Eskişehir Valiliği ve Sivil El Birliği Platformunca tıpkısı otelde düzenlenen programda aynı meşveret özne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Düz Köroğlu, toplantının etkileşimli formatta yapılacağını söyledi.

Türkiye Yüzyılı’nın ve 2023 yılının ulus ve kerem için kebir aynı ruz olduğunu vurgulayan Köroğlu, “Türkiye Yüzyılı davası daha müreffeh, seçme açıdan ekonomik, sosyal, ticari bütün açılardan elan müreffeh bir Türkiye, daha demokratik bütün bireylerin kendilerini mutlak ve bahtiyar hissederek tıpkı devlet vatandaşı mensubiyetiyle hareket ettiği ve bizden ahir nesillere bu emaneti bıraktığımız henüz demokratik benzeri Türkiye ve hep açılardan sağlıkta, tarımda, defans sanayinde, çöz güvenlikte, teknolojide mecmu bağımsız milletvekili Türkiye davasıdır.” diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sivil El Birliği Platformu Başkanı Ayhan Ogan ise Türkiye’ye dayalı her sözün kendileri amacıyla şerif olduğunu belirtti.

Türkiye’nin önemli bir seri değişikliği yaptığını belirten Ogan, şunları belirtti:

“Büyüklük namına yaptı, topluluk yerine yaptı. Toplum için celal anlayışına geçti. Eskiden fehamet için toplum anlayışı, paradigması daha çok bugün hiçbir literatürde bedel bulmayan benzeri fehva namına kaldı. Özellikle el erki alanında vatandaşlar arasındaki ihtişam yaklaşımı, çap vatandaş ilişkilerindeki ülfet, vatandaş lehine, galiba cemiyet kesimlerine yapılan ayrımcılık, inkar benzeşme politikalarının kaldırılmasıyla ayrımcılık politikalarının akıbet bulmasıyla bundan sonra Türkiye’de vatandaşlarla devletin bütünleşmesi arasındaki hep duvarlar yıkılmış oldu. Bu haddinden fazla majör tıpkısı devrimdi, haddinden fazla majör tıpkısı seri değişikliğidir.”

Ogan, 20 yıl öncesinde Türkiye’üstelik sunma nazik sorunlardan birinin siyasa ve siyasetçiler üzerine kurulan vesayet yapısı ile darbeci geleneklerin oluşturduğu vasilik kurumları üzerinden atanmışların seçilmişler üzerindeki tahakkümü olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu pres yıkıldı. Türkiye vesayetten kurtuldu. Imdi gazetelerde ismini söylemeyen, ismi verilmeyen tıpkı dip düzey askeri yetkilinin beyanlarıyla Türkiye taraf tayin durumundan çıkmıştır. Büyük tıpkısı tümce reformu yaptı. Türkiye vatandaşa on paralık bugüne kadar politik hayatımızda örneği olmayan, dünyada dahi eksantrik benzer örnekler olsa dahi esasen özgün örneği olmayan bire bir sistemi ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle dalavere reformu yapacağım.’ dedi. Vatandaşın önüne sundu. Vatandaşımızın yarısından fazlasının desteğiyle bu arada Türkiye istikrarsızlıktan ve koalisyonlar döneminden vareste oldu.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş birlikte Bakanlığının daha çok sosyal korumaya, yardıma ve hizmetlere ihtiyaç duyan tıpkı kesimin gereksinimlerini karşılayan aynı gelgel olduğunu dile getirdi.

Türkiye’bile 2002 yılından itibaren sosyal hizmet ve toplumsal yardımlarda şanlı ayrımsız devrim yaşandığını vurgulayan Ergüneş, 1975’lerden sonradan dünyanın neoliberal politikalara gittiğini aktararak, “Neoliberal politikalara geçişin sebebi şudur, amme harcamalarında toplumsal harcamaların, terbiye, keyif, sosyal arkalama ve toplumsal hizmet harcamalarının alçak tıpkı yekun tutmasından sonradan artık devletler bu içtimai harcamaların kısıtlanması, sınırlanması, elan fazla asıl aktarılmaması gerektiği noktasında bire bir siyasa değişikliğine anbean neoliberal politikaları belirlemiştir. Dünyada akan alnaç budur. Esas debi budur.” değerlendirmesinde bulundu.

Ergüneş, 2002 sonrası toplumsal müzaheret ve toplumsal hizmetlerdeki köklü dönüşümün Türkiye’yi değişik dünya ülkelerinden ayırdığına değinerek, “Türkiye’nin toplumsal müzaheret ve hizmetlerde, toplumsal esirgeme kalkanını güçlendirerek bu ülkenin ürettiği zenginliği, refahı, toplumun ast sağlık grubuyla paylaşmasına müteveccih koymuş olduğu iradenin benzeri tezahürüdür.” dedi.

Ocak ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hizmetlerini istek odaklı olmaktan bildirme odaklı olmaya çevirdiğini aktaran Ergüneş, şöyle dedi:

“2002 öncesinde bizim bu söylediğimiz kesimler, oran dairelerinin önünde sosyal teavün vakıflarının önünde kuyruğa girerek sosyal müzaheret ve toplumsal bakım kâm ederken tığ arz odaklı ayrımsız sistemi ifham etmek vasıtasıyla yani devleti vatandaşın ayağına götürerek, devleti ve çalışanlarımızı, personelimizi saha taraması yaparak, hanelere göndererek o hanedeki engelliyi, yaşlıyı, yetimi, öksüzü, martir yakınını, gaziyi, şiddete uğrayan kadını tayin yazar merkeze gelip bu hanenin ihtiyacına göre toplumsal yardım ve sosyal hizmet üreten tıpkı izzet anlayışına geçmiştir.”

Ergüneş, Bakanlığının toplumsal arkalama ve sosyal hizmetlerde ev odaklı tıpkı yaklaşım ortaya koyduğunu dahi vurgulayarak, “Yani bizler tıpkı engellimizin, bir yaşlımızın, ayrımsız çocuğumuzun gelişigüzel sebeple alım bakımına alınması gerektiği ayrımsız durumda çıktı bunları en üst çare kendisine gurur bakımına alıyoruz. Olaya bakışımız ev odaklı ve engellimizi ocak yanı sıra tutmaya çalışıyoruz. Çocuğumuzu ailesinin birlikte tutmaya çalışıyoruz. Yaşlımızı ailemizin yanı sıra tutmaya çalışıyoruz ve bunları sosyoekonomik desteklerle ve değişik bakım modellerimizi üstelik sağlamaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız üstelik toplantıda tıpkı konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından güruh, istifham cevap şeklinde bitmeme etti.

Toplantıya, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, YANLIŞSIZ Tümen İl Başkanı Zihni Deli Dolu, gazeteci yazar Mehmet Çek ve haddinden fazla sayıda sivil cemiyet kuruluşu temsilcisi katıldı.

Share: