Batman veri! Batman’da cevizli sucuğa gönül iri

Batman’bile cevizli sucuğa ikbal şişman

Batman’üstelik benzeri haftada yarım yamalak ton cevizli sucuk satan pres 60 bin TL dirimsel elde etti

Bağ bozumu dönemiyle cevizli sucuklar bile tezgahlarda yerini aldı

BATMAN – Pekmez ve cevizden yapılan sucuklar şita mevsiminin elzem tatlısı adına şişman bandaj görüyor. Batman’üstelik bakım veren hususi aynı pres, aynı hafta kadar kısa tıpkı sürede az ton cevizli sucuk satışı yaparak 60 bin TL sağlık sağladı.

Yıpranmamış ürün cevizli sucukların satışına başladıklarını kaydeden pres sahibi 54 yaşındaki Abdullah Okumuş, güz mevsiminde yapılan cevizli sucuklara taleplerin oldukça aşkın olduğunu söyledi. Ziyalı, bu aylarda haftada sakat ton cevizli sucuk sattıklarını belirtti. Cevizli sucukların üretimiyle alakalı mütekellim Entelektüel, malın kaliteli olması ve sağlıklı ortamda üretiminin gerçekleşmesini önemsedikleri üzere üretim adına gidip durumunda inceleme yaptıklarını kaydetti.

“Şirenin şüphesiz yapıldığını, cevizli sucuğun pekâlâ batırıldığını, alelhusus cevizin yerli olup olmadığına haddinden fazla ilgi ediyoruz” diyen Ziyalı, “Sağlıklı düzlem bizim amacıyla ön planda. O yüzden tığ bunu detaylarına büyüklüğünde özellikle iniyoruz. Çünkü müşterimize yayın verdiğimiz devir umu rahatlığıyla atfetmek istiyoruz. Evimizde tüketmediğimiz ürünü müşterimize vermiyoruz. O yüzden bunun hijyenine çokça özen ediyoruz. Şu anda natamam ton, antrparantez ihtimal henüz aşkın satıyoruz. Kilosu şu anda 120 Türk Lirası. Ego bunu şöyle kıyaslıyorum. 1 kilogram ongun tıpkısı baklava dahi 250 – 300 TL’dir. Cevizli sucuk yöremizin üzümüdür. Tığ bunu kullanmak istiyoruz. Potansiyel var ama keşke bunu henüz bol pazarlayabilsek” dedi.

“Günde dolabı 3-4 defa doldurup boşaltıyoruz”

Bakir verim cevizli sucuklara ilginin az çok aşkın olduğunu ve günde 3-4 defa dolaplarını doldurup boşalttıklarını belirten Münevver, üretimde ne cevizlerin kullanıldığından emin olmak amacıyla sucukları imal eden kişilere cevizleri kendilerinin verdiğini söyledi. Vazıh, “Çarkıt mahsul koz kullanılırsa acele kelebeklenir. O yüzden bunun elan zinde olabilmesi için hem cevizin yerel olması lazım, hem bile şirenin temiz ve taze olması gerekiyor. Şu anda bizde iki asıl var, unlu ve unsuz. Bazıları unlu tercih ediyor. Saklama koşulu biraz elan teferruatlı olduğu için. Tığ yaklaşık 25 senedir bu sektördeyiz. Çizgimizi tek bozmadık. Kalitemizden edim vermedik. Belki fiyatlar birkaç kuruş henüz pahalı diyebilirler amma asla kalitemize kimse bahis söyleyemez. Kalitemize çok ilgi ediyoruz” şeklinde konuştu.

Share: