Alman vekilden skandal çağrı: Türkiye’ye müeyyide uygulayın

Türkiye- Yunanistan arasındaki gerginlik devam ederken Günindi ülkelerinden da konuya ilişkin açıklamalar geliyor. Yunan medyasına mütekellim Alman Federal Meclisi Üyesi Jürgen Trittin, safını Yunanistan’dan yana tutarken, AKARSU’ye birlikte Türkiye ile ilişkin skandal ayrımsız çağrıda bulundu.

“DENIZ, TÜRKİYE’YE YAPTIRIM UYGULAMAYI DÜŞÜNMELİ”

Jürgen Trittin, Türkiye’yi ahenkli adına AKARSU ve NATO’nun kuma çıkarlarını baltalamakla suçladı. Kathimerini gazetesine konuşan Alman mebus, “AKARSU, hesaplı önlemler almayı ve Türkiye’ye müeyyide uygulamayı çokça alçak bir şekilde düşünmeli” dedi.

”TÜRKİYE, RUSYA’YA KARŞI YAPTIRIM POLİTİKASINI BALTALIYOR”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Kremlin’e uygulanan yaptırımların Türkiye sebebiyle beklenildiği büyüklüğünde rehavet göstermediğini öne süren Trittin, “Türkiye, Rusya’ya yönelik müeyyide politikasını baltalıyor, Suriye’dahi uluslararası hukuka çapraz cereyan ediyor, Libya’ya müteveccih BM zırh ambargosunun kontrolünü engelliyor ve NATO müttefiki ve SUTAŞ üyesi Yunanistan’ın kaime haklarını ihlal ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece öz bağırsak siyasi avantajıyla ilgileniyor ve ittifakın çıkarlarını görmezden geliyor. NATO bünyesinde yaptırım mekanizmaları olmadığı kabil ayrımsız üyeyi üstelik ihraç söylemek kabil olmadığı amacıyla AKARSU’nin kazançlı önlemler almayı ve Türkiye’ye müeyyide uygulamayı çok alçak bire bir şekilde düşünmesi gerekiyor. Türkiye’nin Avrupa pazarına ve NATO ile ittifaka ihtiyacı var. Bunun çok kilitsiz küreksiz benzeri şekilde belirtilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

”UKRAYNA’YA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR”

Rusya-Ukrayna savaşında üstelik değinen Trittin, “Bu cidal bile siyasi bir antant ile sona erecektir. Fakat Putin bariz hiçbir öz istişare etmeye istekli değil. Şu zaman seferberlik kararına güveniyor. Bu yüzden Ukrayna’nın desteğimize olan ihtiyacı devam ediyor. Askeri, siyasal ve ekonomik olarak o kadar dinç olmalı ki, ona müracaat edilmemiş tek son dikte edilmemeli.” dedi.



Share: