Depremzede kadınlar Mersin’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

Akdeniz Belediyesi, zelzele felaketi dolayısıyla Mersin’e kafile fail kıyamet mağduru kadınları, kentin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdirdi.

Akdeniz Belediyesi, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya, Akdeniz ilçesi sınırları süresince misafir edilen kıyamet mağduru ailelere bindi olmaya bitmeme ediyor. Avrat ve Familya Hizmetleri Müdürlüğü marifetiyle birleştirme edilen tıpkısı etkinlikle, Hatay ve Kahramanmaraş’tan Mersin’e kafile fail ve Akdeniz Belediyesine ilgili hars ve konuşma evleri, bakım binaları ve tesislerde ağırlanan aileler üzere kadınlar gününe hususi gezi düzenlendi.

“Idraksiz döneceğiz Hatay”

Kadınların ağırlıkta olduğu geziye çocukları dahi katılırken, yolculuk öncesi konuklara kumanyalar izaz edildi. Peşi Sıra otobüslere binen konuklar, sırasıyla Efdal’dahi kâin turistik Kızkalesi’ni görme ve gezme şansı yakaladı, peşi sıra Cennet Cehennem Obruğuna indiler. Birey anların dahi yaşandığı gezide bazı depremzede vatandaşlar, Kızkalesi sahilindeki kumlara ‘Geri Döneceğiz Hatay’, ‘Canım Hatay’ yazdı. Aktarılma içre Efdal Çamlığını dahi gezen depremzede aileler, burada çocuklarıyla birlikte tınlamalı dakikalar geçirdi. Depremin ruhlarında oluşturduğu ruhsal gerilim, çekinmek ve travmalardan bir nebze uzaklaştı.

Duygularını dile getiren depremzede kadınlar, kayıplarını, yaşadıkları kötü ve felaketi unutmalarının cins olmadığını, fakat bu garip etkinliklerle bire bir nebze da olsa umutlarını tendürüst tutmaya çalıştıklarını anlattı. Depremzede aileler, kendilerine verilen bindi ve imkanlar nedeniyle de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Avrat ve Ev Hizmetleri Müdürlü ve personeline teşekkür etti. – MERSİN

Share: