Rehabilitasyon merkezinde artan avrat 50 yaşından sonradan üniversiteyi bitirdi

Eskişehir Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamını sürdüren 55 yaşındaki Istek Şengöz, üniversiteden değer belgesiyle mezun olup, eğitsel formasyon sertifikasını alarak eğitimde engelin olmadığını gösterdi.

Valiliğe merbut merkezde şizofreni rahatsızlığı nedeniyle 28 yıldır kalan Şengöz, 2017 yılında sınava girip Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim Sistemi Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı’nı kazandı.

Lisans öğrenimini 2020 yılında öz saygı belgesiyle tamamlayan Şengöz, 2022’üstelik pedagojik biçimlenme sertifikasını aldı. Kur’an-ı Kerim’i dahi aldığı eğitimle hatmeden eş, merkeze vabeste Kazım Tezişçi Güneş Hizmet Katma Ünitesi’nde engellilerin maddi, manevi ve toplumsal yoksunluklarının giderilmesini, bedenî, terbiyevi, psikososyal aksiyon kazanarak sosyal hayatta kendilerine yeten fert kendisine yetişmelerini amaçlayan Sarih Yüksekokul’deki arkadaşlarına apotr oluyor.

Rağbet Şengöz, AA muhabirine, 28 yıldır Eskişehir Hizmet ve Iyileştirme Merkezinde arkadaşları ve çalışanlarla sunturlu espas geçirdiğini söyledi.

Açık liseyi bitirdikten bilahare Küçük Asya Üniversitesinin Açıköğretim Sistemi’nin iki almanak Medya ve İletişim civar lisans programını kazandığını anlatan Şengöz, şöyle konuştu:

“Henüz sonradan da 4 almanak Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programını tamamlandım. Okulumu 2020 yılında öz saygı belgesiyle bitirdim. 2022 yılında da terbiyevi biçimlenme sertifikamı aldık. Stajımı yaptım. Akıbet iki yıldır birlikte Yıldızlı Yüksekokul’da terbiye alıyorum. Eğitim Bilimi sürecim gayet güzel ve eğlenceliydi. Merkezdeki bizden mesul ‘annemiz’ ile sınavlara gidip geldim. Staj dönemi dahi kurumun aracıyla gidip geldim. Gayet güzeldi ve zevkliydi. Bu süreçte güçlük birlikte çektim amma onları hallettik. KPSS’ye girsem, hassaten kazansam da yaşımdan yağlık atanmam çok tahakküm. Öğretmenlik yapamam. Vazıh Yüksekokul’deki arkadaşlarıma apotr oluyorum, öğüt çalıştırıyorum. Onların derslerini kontrol ediyorum.”

Şengöz, çevresindekilerin okulunu bitirmesinden ve pedagojik formasyon almasından muhit takdir ve tebrik etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Kur’an-ı Kerim’i hatmettim”

Kur’an kursuna birlikte gittiğini anlatım fail Şengöz, “Kur’an-ı Kerim’i hatmettim. Okumanın yaşının ve eğitimin önündeki engellerin olmadığını gösterdiğim amacıyla mutluyum. Çevredeki arkadaşlarım ve kurumdaki çalışanlar beni benzer alıyor. Bizleri devletimiz okutuyor. Ocak ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çok teşekkürname ediyorum. Yalınlık Yüksekokul’üstelik dahi eğitimlerime bitmeme edeceğim.” diye konuştu.

Eskişehir Hizmet Iyileştirme ve Eş Meşveret Merkezi Müdürü Mevlüt Yılmaz üstelik hem eğitimi hem birlikte şahsi yetenekleri sebebiyle kurumun balaban bireylerinden Gönül Şengöz’ün, Celi Yüksekokul bünyesinde arkadaşlarına üstelik havari olduğunu aktardı.

Share: