200 saatlik almaç kaydını inceleyici polis, gasp çetesini çökertti

Kocaeli’de bankadan sâdır vatandaşları strateji ederek gasbettiği sav edilen 6 münasebetsiz, İstanbul ve Ankara’dahi düzenlenen operasyonla yakalandı.

İl Itimat Müdürlüğü Güvenlik Büro Müdürlüğü Arakçılık ve Cepçilik Kürsü Amirliği ekipleri, Gebze ilçesinde park halindeki otomobilden 310 bin liranın çalınmasına ait düzentileme başlattı.

Yaklaşık 2,5 kamer süren çalışmada 200 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin E.P, Ö.P, B.P, M.Y, E.P. ve D.P. olduğunu belirledi.

Çalıntı açar ve plaka kullanarak olayı gerçekleştirdikleri tayin edilen şüphelilerin yakalanması üzere İstanbul ve Ankara’da ameliyat düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan ve akraba oldukları belirlenen 6 zanlı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Kontrol yapılan adreslerde 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Bankadan sâdır vatandaşları izlem ederek gasbettikleri belirlenen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin peşi sıra Gebze Adliyesi’ne gönderme edildi.

Öte yandan Gebze’de park yeri halindeki otomobilden 310 bin liranın çalınma hatırat, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

İstanbul’un Esenyurt ile Başakşehir ilçelerinde 90 bin ekü ve 4 bin liranın gasbedilmesi ve yağma olayına karıştıkları tespit edilen şüphelilerin, geçmiş yıllarda de tahminî 2,5 milyon lira gasp ve 6 oto hırsızlık olayında yer aldıkları öğrenildi.

Şüphelilerin birçok dosyadan aranması ve haklarında çok sayıda yanlışlık kaydı bulunduğu tespit edildi.

Share: