Eski Kuşadası’nın tarihi dokusu mıhlı alt bina ile buluşuyor

Kuşadası Belediyesi yoluyla ‘Çarkıt Kuşadası’ olarak adlandırılan Camiatik, Elem ve Hacıfeyzullah Mahallelerinde başlatılan madun ve kayırıcı yapıyı restorasyon çalışmaları layenkati sürüyor. Ağırlıklı namına tarihi evlerin bulunduğu bölgeye Marifet İşleri Müdürlüğü ekiplerince bugüne kadar bölgenin tarihi dokusuna akla yatkın tahminî 19 bin metrekare doğal taş döşendi.

Başkan Ömer Günel’in Kuşadası’nı modern tıpkı turizm kenti haline değirmek amacıyla şehir genelinde başlattığı yatırım hamlesi bilcümle hızıyla sürüyor. Bu çerçevede Kuşadası Belediyesi aracılığıyla kentte madun ve üst yapıyı restorasyon çalışmaları Camiatik, Ateş ve Hacıfeyzullah mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla bitmeme ediyor. İlgili kurumlarla iş birliği içerisinde hesaplı çalışmalarda Bilim İşleri Müdürlüğü ekipleri vasıtasıyla bugüne büyüklüğünde bölgeye 11 bin 354 metrekare begonit, 4 bin metrekare kilit parke, 3 bin 30 metrekare natürel taş, bin 880 metrekare colormix ve 585 metrekare granit küp gelmek üzere tahminî 19 bin metrekare taş döşendi.

Ekipler taş mefruşat çalışmalarına yağmur ve içmece suyu hatları yenilenen Bezirgan, Bahir, Atak ve Soysal Sokaklarda devam ediyor. Icraat tamamlandığında Eski Kuşadası tıpkısı yandan tarihi dokusunu korurken bir yandan üstelik dosdoğru ve çağdaş zir yapısı ile Kuşadası’na yakışan aynı görünüme kavuşacak. – AYDIN

Share: