Burdur bili: Burdur’da gidiş geliş denetiminde sürücülere ceza yağdı

Burdur’da Güven Müdürlüğü Gidiş Geliş Birimi ekipleri yoluyla hafta süresince yapılan ‘radarla cevvaliyet denetimi’ ve ‘yük taşıyan araçlara yönelik’ denetimlerde, kurallara münasebetsiz sürücülere ceza uygulandı.

Bin 18 dil ve sürücüsünün kontrol edildiği denetimlerde; 282 araca/sürücüsüne “yönetmelikte belirtilen atiklik sınırlarını yüzde 10’dan yüzdelik 30’a kadar geride bırakmak” suçundan, 63 araca/sürücüsüne “yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını yüzdelik 30’dan yüzde 50’ye büyüklüğünde satılmak” suçundan, 15 araca/sürücüsüne “yönetmelikte belirtilen yordam sınırlarını yüzdelik 50’den çok girmek” suçundan ceza uygulandı.

Denetimlerde antrparantez 6 araca/sürücüsüne “kamyon, çekici ve otobüslerde, takograf, taksi otomobillerde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak” suçundan, 2 araca/sürücüsüne “kanuni sınırlarının üstünde alkollü dil elde etmek” suçundan ukubet yazıldı. Karayolları Gidiş Geliş Kanunu’nun değişik ilişkin maddelerinden 21 tutmak amacıyla, toplanmış 389 araca/sürücüsüne yönetimsel nakdî ceza uygulandı; 13 vasıta ise trafikten men edildi. – BURDUR

Share: