ZONGULDAK – “Geleceğin erke kahramanları” Zonguldak’taki okulda yetişiyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulunda, Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında açık denizde düzenlenen taharri operasyonları ve muayene gemilerinin işletilmesinde fariza algı teknikçi ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

Yerli ustalık personel ihtiyacının karşılanması üzere Türkiye Petrolleri Laedri Ortaklığının (TPAO) madun şirketi TP-OTC ile Yükseköğretim Yerleşmiş (YÖK) ortada yapılan tören düzeni gereği, 2022-2023 akademik yılında açılan iki dolay lisans programına 49 öğrenci pusat yaptırdı.

“Açık Deniz Araştırı Teknolojisi Programı” ve “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi Programı” öğrencilerine TP-OTC vasıtasıyla mahiye 3 bin liralık burs veriliyor.

Çığır Yüksekokulu bünyesinde kurulan Engin Teknolojileri Merkezi’nde öğrencilerin kılgılı eğitim görebilmesine olanak tanıyacak laboratuvarların kurulması için icraat bitmeme ediyor.

Öğrenciler, tahsil süresi süresince ülkenin deniz erke filosunda kâin sonuç uygulayım bilimi araştırı platformlarında, bucak geri hizmet merkezlerinde staj yapma imkanına erbap olmanın birlikte kuramsal ve pratik donanımla çıkışlı olarak sektöre girişim atacak.

“Erke çokça eke aynı gerekseme”

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, AA muhabirine, yöre lisans programlarının Türkiye’dahi bir “önce” olarak ortaya çıktığını söyledi.

Özölçer, yaptıkları çalışmalarla mutluluk geleceğine yardım sağlamayı amaçladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Filyos Projesi’nin gelişmesiyle şişman aynı hinterlant ve degaje tıpkısı erke sahası meydana ati. Burada büyük miktarda duruluk öge ihtiyacı olacak. Bu çalışmayla ara elemanları karşılamayı hedefliyoruz. Enerji haddinden fazla önemli aynı gerekseme. Rusya- Ukrayna savaşı, pandemiden sonra oluşan ekonomik kriz ve bunların etkileri, enerji dünyasını haddinden fazla kocaman hale getirmiş durumda. Enerji, dünyada bir numara etmen ergin durumda. Bizim şişman miktarda cari açığımızı oluşturan bölük enerjiden meydana gelmekte. Zımnında bu cari açığımızın kapanması amacında yer heybetli konulardan biri katıksız gazın miktarının ihtimal elan birlikte artarak bize köylü dönmesi.”

Filyos Projesi ile gaz projesi alay malay düşünüldüğünde, bunun ülkeye ve geleceğe yönelik çok nazik yatırımlara ve gelişmelere manzara olacağına dikkati çeken Özölçer, “Bura giderek büyüyecek uran ve aksiyon bölgesi olacak. Doğal gazın karaya çıkartılıp işletilmesiyle üstelik enerji ihtiyacımızın iri miktarını karşılamış olacağız.” dedi.

Özölçer, burs desteği ve hisse senedi garantisi zımnında öğrencilerin iki programa rabıt gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Elan yeğleme dönemi başlamadan arayan oldu, telefonlarımız tek susmadı. Buradaki doluluk oranları lahzada ilerledi ve yüzde 100’lere ulaştı. Mühendislik fakültemizi veya eksantrik mühendislik fakültesini kazanabilecek seviyede öğrenciler, bu programı yeğleme etti. Bu tabiatıyla müjdeli. Uzaklık eleman ihtiyacımızı karşılamada ayrımsız öncü debi namına düşünebiliriz. Bu öğrencilerin başarısı ve buraya talebin olması, buna dahi ihtiyacın olacağını ve giderek bu ihtiyacın artarak gelişeceğini gösteriyor. Öğrencilerimizin buradan başarıyla ayrılması, bize gittikçe başka afak açacaktır diye niteleyerek düşünüyoruz.”

TPAO Genel Müdürü Melih Eğlek Bilimci ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın kendilerine inanarak bindi olduğunu anlatan Özölçer, kendilerinin birlikte bu güveni boşa çıkarmamak üzere ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Share: