Bartın’da 80 familya, iş yeri ve depoda taşkın yaşandı

Bartın’de yaşanan dominant felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulunan Bartın Valisi Nurtaç Aslan, Budun ve Abdipaşa’üstelik toplam 80 ev, gelişim yeri ve deponun taşkın yaşadığını anlatım etti.

Bartın’ın Millet ilçesi ve Abdipaşa beldesinde yaşanan başat felaketinin arkası sıra yaralar sarılmaya başlandı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan su baskını yaşanan ev, hareket yeri ve depolar karşı bilgelik alarak incelemelerde bulundu.

Gazetecilere mütekellim Ilbay Arslan, “Zaman Abdipaşa beldemiz ve Millet merkezde öğleden sonradan metrekareye yaklaşık 118 kilo yağmur aldık. Esasta bizim hava bilgisi verilerimiz elan düşüktü ama maatteessüf 118 kilo civarında yağmur aldık. Karabük ve Abdipaşa yolu kapanmıştı. Yolumuzu trafiğe açtık. Ulus yolumuzda bile kapanma vardı. Orası dahi şu an trafiğe açıldı. Abdipaşa’da 40 civarında depo, ev ve aksiyon yerimizde su baskınları oldu. Kavim merkezde birlikte 20 sülale 20 dükkan yeniden benzeri şekilde seylap oldu. Lazım tedbirleri alıyoruz. değme fert kaybı yaralanma yok. Yer sevindiğimiz cephe da bu filhakika. Tarımsal arazilerdeki zararların tespitine ilişkin çalışmalarımıza başlıyoruz. Önlemleri alıyoruz hepimize esbak olsun” ifadelerine yer verdi. – BARTIN

Share: