Zinde Envestisman bankacılık sektörünü değerlendirdi

Borsa İstanbul’dahi bankalar son haftalarda yatırımcılarını çok mutlu ettti. Bankacılık endeksindeki yükseliş yüzdelik 20’yi geçti.

Bilanço döneminin başlamasıyla da bankaların karlılıklarındaki artışlar dikkat çekti.

Canlı Yatırım bankacılık sektörünün haziran kocaoğlan değerlendirmesini yaptı. İşte o tabir:

Açıklayan bili seti yıllık kar büyümesi dikkate alındığında amme ve iştirak bankaları amacıyla henüz artı tür

Amme bankalarındaki bağan baz nedeni ile almanak kar artışının az çok faziletkâr olması ve 1Ç22’ye
bakarak %62 artma pozitif değerlendirilebilir. Paydaşlık bankalarında ise yıllık kestirmece sekiz kattan fazla artış ise ALBRK için olumlu olabileceğini adisyon ediyoruz. özel sektör bankaları ise ISCTR haricinde sonuçlarını açıkladı. ISCTR amacıyla geçmiş devir ortalamalarını kullanarak yaptığımız çalışmada kesin kar rakamının 14 milyar TL civarındaki beklentinin %10 büyüklüğünde üzerinde olabileceğini hesaplıyoruz.

2022 beklentilerimiz

TL tarafta kredi/tevdiat getiri makasının faziletkâr seyri, ivme kaybeden güven büyümesine rağmen 3Ç22’bile marjları destekliyor. 4Ç21’de ise itimat/yatırım ürem makasının çeyreksel bazda hafifçe daralabileceğini tutum ediyoruz. Fakat TÜFE’ye endeksli bonoların yüksek katkısının 2022 yılı genelinde marjların 2021’e bakarak yukarıda şekillenmesine imkan sağlayacaktır. Alt Kurul gelirleri 1Y22’üstelik %82 kabil faziletli ayrımsız yıllık büyüme sergilemesi tahminimize bakarak artı bire bir riziko unsurudur. Operasyonel giderlerde ise yıllık %70 seviyelerinde artma olabileceğini modelliyoruz. Yüreklilik risk maliyeti ise düzey etkileri dış tutulduğunda 2021 yılının kısmen üzerinde gerçekleşebilir. BDDK’nın 1 Ilk Teşrin 2021’den itibaren sağladığı esnekliklerin sona aksakal olmasından bilahare özellikle bireysel segmentte tolore edilebilir tıpkısı takibe inkılap artışı gözlenebilir. Ticari kredilerde ise lüzumlu TL gerekse üstelik YP tarafta kâin mehabetli veriler doğrultusunda belirgin tıpkı izlem oranı artışı olmayacağını durum ediyoruz. BDDK aylık verilerine bakarak 2021 tam yılda 114 bps kendisine hesapladığımız kredi riziko maliyetinin 2022 bilcümle yılda 150-175 bps aralığında olabileceğini tahminliyoruz. Bu tutum setinin sonucunda ise banka karlarının 2022 yılında %300 seviyelerinde tıpkı çoğalma göstermesini bekliyoruz.

Bankacılık hisselerindeki düşük çarpanlar beklenen risk faktörlerini koca ölçüde fiyatladı

F/K (1.33x) ve F/DD (0.33x) çarpanları berenarı çalımlı olmakla alay malay özsermaye karlılıklarındaki artış üstelik sair gelişmekte olan vezneci ülkelerine göre elan faziletli. Banka hisselerindeki bulunan bedel seviyelerinin berbat ve belkili riskleri heybetli ölçüde fiyatladığını düşünüyoruz. Jeopolitik gelişmeler belkili kazançlı yavaşlama zımnında yüreklilik büyümesi ve aktif kalitesi için bir riziko oluşum edebilir. Takım 3 kıymet oranının %80 civarında, azade kıymet hariç mecmu fiyat oranının ise %150 üzerinde olduğu dikkate alınırsa faal kalitesi kaynaklı ilave benzeri denk ihtiyacı olmayacağını düşünüyoruz.

Dinamik Yatırım enflasyonu değerlendirdi

 

Dinç Envestisman, Güvence BBVA’nın bilançosunu değerlendirdi

 

Tüvana Yatırım, Akbank’ın bilançosunu değerlendirdi

 

Share: